S stiskanjem svežega sadja ali zelenjave dobimo sok, ki ni le osvežilen, okusen, ampak kar je najbolj pomembno – zdrav in zdravilen. Svež sok vsebuje ogromno vitaminov, mineralov in drugih snovi, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje in dobro počutje.
Sveže stisnjen sok ali »tekoča hrana« se, ko smo mineralne snovi in destilirano vodo ločili od vlaknin, prebavi že v nekaj minutah. Sicer pa zahtevajo prebavni procesi veliko časa in napora, tudi po več ur, da bi ločili mineralne snovi od vlaknin. Za prebavljanje celega sadja in zelenjave potrebujemo veliko energije, do nje pa moramo priti s hrano. Obroka zaužite čvrste hrane tako ne moremo izkoristiti le kot hranivo, pač pa tudi kot gorivo za proces prebave in presnove.
Svež sok iz sadja, zelenjave ali mešanice obojega, nam pomaga zmanjševati tveganje za nastanek raka, krepi imunski sistem, odstranjuje strupe iz organizma, spodbuja prebavo, pomaga pri izgubi odvečnih kilogramov, preganjanju utrujenosti, odpravlja tudi glavobole in še bi lahko naštevali.
Kateri sokovnik je najboljši, kako pripraviti najbolj zdrave sokove in še več, boste našli TUKAJ!