Super živili, ki sta tako močni, da podaljšujeta življenje in ščitita pred rakom

Moje zdravje > Alternativa | piše: M. L. | 1.6.2024
Na svetu sta dve živili, ki ju dobro poznamo vsi in sta tako zelo zdravilni, da lahko izboljšata zdravje celega telesa, celo preprečita razvoj hudih bolezni. Jih jeste dovolj pogosto?
Česen in čebula sta zelo zdravilni živili. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Česen in čebula sta zelo zdravilni živili. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Čebula in česen sta eni najbolj zdravilnih živil na svetu. Če ju redno dodajate v svojo prehrano, s tem poskrbite, da se okrepi imunski sistem, preprečite lahko celo razvoj raka, okrepite zdravje srca in preprečite infarkt.

Česen je naravni antibiotik in deluje proti bakterijsko. A zelo zdravilen je le, če ga uživate surovega. Kuhan ali pečen izgubi nekaj svoje zdravilnosti. Če redno jeste česen, lahko bistveno izboljšate svoje zdravje, okrepite telo in preprečite razvoj hudih bolezni. Največ zdravilnih lastnosti česa lahko dobite, če jeste surovega. Dovolj je en strok dnevno. Zmečkajte ga, nato pa počakajte nekaj minut, da se prične izločati snov alicin, ki daje česnu njegovo zdravilno moč.

S pomočjo česna in čebule lahko uravnate svoj holesterol, odpravite previsokega, prav tako lahko okrepite svoje kosti, preprečite razvoj osteoporoze, okrepite žile in izboljšate prekrvavitev.

Česen in čebula sta tako zdravilna, da hitro okrepita imunski sistem, preprečita razvoj gripe, prehlada. Tako kot česen, pa je tudi čebula najbolj zdravilna surova. Sesekljajte jo, pustite nekaj minut, nato pa pojejte.

Ti dve skoraj čudežni živili naj bosta na vašem jedilniku skozi vse leto.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Ko se presežki hrane iz trgovin spremenijo v okusne obroke

Ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi s kruhom, sadjem in ...

Prebavne težave po prazničnih pojedinah – kako si pomagati?

Prazniki so čas obilja, druženja in uživanja v hrani. A...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočni meni za občutljiv želodec: Kaj jesti, če imate težave s prebavo?

Velikonočni prazniki so čas za druženje in praznične do...

Kaj jesti, ko zabolijo kosti?

Kosti kot mehansko trdni oporniki naše telesne zgradbe ...

Preprosti načini za preprečevanje vetrov

Vetrovi in napenjanje so pogoste težave, ki lahko vpliv...

Zakaj se po zimi počutimo izčrpane? To so najpogostejši vzroki za pomladno utrujenost

Pomlad prinaša obljubo nove energije in ponovnega prebu...

Naravni načini za premagovanje spomladanske utrujenosti

Pomlad je čas sprememb, ko se narava prebudi, vendar se...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Kako naravno znižati holesterol v treh korakih

Povišan holesterol je eden glavnih dejavnikov tveganja ...

S temi živili boste ohranili kožo sijočo in prožno tudi v zlatih letih

Lepota se ne začne zgolj pri kremah in serumih, temveč ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.