Takšnega sadja nikar ne jejte!

Aktualno > Zanimivosti | piše: Kristina D. Zalar | 8.4.2014
Ni vsako sadje zdrava izbira za vas. V zadnji raziskavi so strokovnjaki dokazali celo, da je nekatero sadje lahko zelo nevarno za zdravje. Preberite, katero je in se ga raje izogibajte!
Sadje iz konzerve ni najbolj zdravo. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Sadje iz konzerve ni najbolj zdravo. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Britanski strokovnjaki so v svoji študiji ugotovili, da ne samo, da ni zdravo, celo nevarno je in povzroča za 127 odstotkov večjo možnost, da boste zaradi njega prehitro umrli. Tako nezdravo je zamrznjeno in konzervirano sadje.

Znanstveniki so v študijo vključili kar 65 tisoč odraslih oseb, študija pa je potekala sedem let. Prostovoljce so spraševali preko ankete o njihovih prehranskih navadah. Ugotovili so, da je zamrznjeno in konzervirano sadje lahko zelo nezdravo.

Konzervirano sadje vsebuje veliko fruktoznega sirupa, študije pa ta sirup povezujejo s previsokim krvnim tlakom, holesterolom, debelostjo in odpornostjo na inzulin. Poleg tega pa vsebuje še številne druge aditive in konzervanse, da lahko v konzervi počaka dlje časa. Zato ga strokovnjaki odsvetujejo. Če pa ga že kupite, ga odcedite in stresite v cedilo ter izperite pod tekočo vodo. Nikakor pa ne uporabljajte tekočine, v kateri je sadje v konzervi bilo.

Tudi zamrznjeno sadje spada v kategorijo manj zdravega sadja,. A le, če ta vsebuje dodatne sladkorje. Če sadje zamrznete sami in ne dodajate sladkorja, potem, je zdravo, menijo strokovnjaki.

Še najboljše za vaše zdravje pa je sveže in sezonsko sadje, ki rase doma.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

Rožmarinov pripravek proti izpadanju las (preizkušen recept ambasadorke Jožice)

Naša ambasadorka Jožica z nami deli učinkovit recept za...

Iz Jožičine kuhinje: Domači puding

Ali veste, da lahko povsem sami pripravite zelo okusen ...

KUHALNICA: Okusna domača čokolada

Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem ...

Trije poletni recepti brez kuhanja – za vroče dni, ko ne želite prižgati štedilnika

Ko poletje pokaže zobe, je zadnja stvar, ki si jo želim...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

RECEPT: Najbolj okusna jabolčna marmelada

Jabolčna marmelada je zares univerzalna, zato jo je dob...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

To je hrana, ki je rak ne mara!

Ali ste vedeli, da lahko s pomočjo pravih živil uničuje...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Potopis iz Kitajske: modrost lepote in zdravja skozi oči Jasmine Kandorfer

Jasmina Kandorfer ni le voditeljica in obraz priljublje...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.