Testenine ne izvirajo iz Italije

Ste vedeli, da testenine ne prihajajo iz Italije? Da tortilij in takosov z mesom niso prvič pripravili v Mehiki?
Testenine so prvič postavili na mizo na Kitajskem. (foto: www.sxc.hu)
Testenine so prvič postavili na mizo na Kitajskem. (foto: www.sxc.hu)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Anketa, ki so jo opravili po britanskih ulicah med več kot tisočimi, je pokazala, da v večini primerov ne vemo, iz kje izhaja določena hrana. Ste vedeli, da čili ne prihaja iz Mehike? Kar tri četrtine vprašanih je odgovorilo, da je njegov izvor Mehika. Le nekaj jih je odgovorilo pravilno: Čili prihaja iz Amerike.

Na vprašanje, iz kje izvira pomfrit, je kar 90 odstotkov vprašanih odgovorilo, da iz Francije. Pravilni odgovor pa je Belgija. Originalna sirova torta prihaja iz Grčije. Prav tako pa so Grki pripravili prvo lazanjo, čeprav se večini zdi, da so njeni prvotni kuharji Italijani. Zanimivo pa je, da tudi testenine ne prihajajo iz Italije, njihova država je Kitajska. Takosi in tortilije, ki jih danes največkrat zasledimo na jedilnih listih mehiških restavracij pa prvotno prihajajo iz Združenih držav Amerike.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

OGNJIČ: celi rane, pomaga pri težavah z limfo, podpira jetra, deluje protimikrobno

Ognjič je pogosta vrtna rastlina, ki raste praktično po...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Musaka – najboljši recepti za pripravo musake

Musaka je sredozemska jed, v originalnem receptu jo pri...

Rožmarinov pripravek proti izpadanju las (preizkušen recept ambasadorke Jožice)

Naša ambasadorka Jožica z nami deli učinkovit recept za...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Ko otroci odidejo od doma: 7 nasvetov, kako uživati v praznem gnezdu

Kako se uspešno soočiti z vsemi občutki, ki jih prinese...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.