To so živila, ki zares krepijo kosti, zobe in možgane!

Moje zdravje > Alternativa | piše: M. L. | 25.8.2015
Kalcij je mineral, ki je nujno potreben za močne in trdne kosti ter zobe. Pomaga pa tudi krepiti možgane in gradi mišice. Zato jejte ta živila vsak dan!
Mandlji so odlični za malico. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Mandlji so odlični za malico. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Živila, ki so bogata s kalcijem in za katere strokovnjaki svetujejo, da so čim pogosteje na vašem jedilniku, so:

Beli fižol, tega lahko dodajate solati, iz njega naredite prilogo, juhe, enolončnice.

Sardine, te vsebujejo tudi veliko omega 3 maščobnih kislin, vitamin D. sardine so zelo zdrave, zato strokovnjaki priporočajo, da jih jeste dvakrat tedensko.

Suhe fige, so odlične za dopoldansko malico, poleg tega, da vsebujejo veliko kalcija, so bogate tudi z vlakninami, antioksidanti. Ker so zelo sladke, ne pretiravajte s količino.

Zelje, je živilo, ki vsebuje poleg kalcija tudi veliko vlaknin, vitaminov. Jejte ga vsaj enkrat tedensko, surovega, če je le mogoče.

Mandlji so odlično živilo za malico. Poleg kalcija vsebujejo tudi vitamin E, železo, kalij.

Pomaranča je odličen vir vitamina C, krepi imunski sistem, vsebuje pa tudi veliko kalcija za zdrave kosti in zobe. Jeste jo lahko zjutraj na tešče ali iz nje izcedite sok.

Sezam je zelo hranljiv, uravnava krvni tlak, zmanjšuje vnetja. Jejte ga v solati, v jogurtu, skuti, vmešajte ga v kruh, ki ga pečete.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Ko se presežki hrane iz trgovin spremenijo v okusne obroke

Ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi s kruhom, sadjem in ...

Prebavne težave po prazničnih pojedinah – kako si pomagati?

Prazniki so čas obilja, druženja in uživanja v hrani. A...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočni meni za občutljiv želodec: Kaj jesti, če imate težave s prebavo?

Velikonočni prazniki so čas za druženje in praznične do...

Kaj jesti, ko zabolijo kosti?

Kosti kot mehansko trdni oporniki naše telesne zgradbe ...

Preprosti načini za preprečevanje vetrov

Vetrovi in napenjanje so pogoste težave, ki lahko vpliv...

Zakaj se po zimi počutimo izčrpane? To so najpogostejši vzroki za pomladno utrujenost

Pomlad prinaša obljubo nove energije in ponovnega prebu...

Naravni načini za premagovanje spomladanske utrujenosti

Pomlad je čas sprememb, ko se narava prebudi, vendar se...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Kako naravno znižati holesterol v treh korakih

Povišan holesterol je eden glavnih dejavnikov tveganja ...

S temi živili boste ohranili kožo sijočo in prožno tudi v zlatih letih

Lepota se ne začne zgolj pri kremah in serumih, temveč ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.