Nutricionistka Jacyln London iz bolnišnice Mount Sinai New York, trdi, da jabolčni kis ne pomaga pri hujšanju. Povedala je, da jabolčni kis naj ne bi bil pripomoček pri hujšanju, saj so preiskave pokazale, da nima te moči.
Teoretiki, ki verjamejo v moč jabolčnega kisa, se prvotno naslanjajo na teorijo, ki pravi, da jabolčni kis pomaga pri pospeševanju prebave in jo uravnava ter preprečuje zaprtost. Prav tako naj bi to živilo vzbujalo zaradi določene reakcije v črevesju, občutek sitosti.
Res pa je, da če boste povečali količino jabolčnega kisa, boste najbrž s tem pojedli večjo količino solate kot doslej. Zelenjava pa pomaga pri izgubljanju odvečnih kilogramov.
Jabolčni kis je zdrav, trdijo nekateri strokovnjaki, saj vsebuje številne antioksidante. Potem, ko jabolka fermentirajo v kis, se hranilne snovi v njih ne izgubijo. Še vedno zato vsebuje veliko beta-karotena, kalcija in kalija. Zato antioksidanti in antimikrobni učinek, ki ga ima jabolčni kis, lahko pomaga pri boljšem zdravju kože in celotnega organizma. Nikakor pa ni živilo, ki bi hitreje topilo kilograme.