Zakaj je rdeče meso lahko zdravju škodljivo?

Aktualno > Zanimivosti | piše: M. L. | 13.11.2014
Vzrok, zakaj je uživanje rdečega mesa škodljivo, boste našli v prispevku. Negativno lahko vpliva na srce in poveča možnost za nastanek srčno – žilnih bolezni, tudi kapi!
Rdeče meso jejte v zmernih količinah. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Rdeče meso jejte v zmernih količinah. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Nedavno je bila objavljena študija, da nasičene maščobe ne povečajo možnosti za nastanek srčnih bolezni. Ampak, tukaj je izvzeto rdeče meso, za katerega še naprej velja, da je za zdravje lahko škodljivo. Nova raziskava je bila opravljena na kliniki v Clevelandu, odkrila je, da bakterije, ki jih imamo v črevesju pretvarjajo L-karnitin iz rdečega mesa v različne spojine, ki povzročajo aterosklerozo in povzročajo obloge na arterijah, to pa lahko privede do srčnih obolenj, piše Women's Health.

Naše telo L-karnitin proizvaja za zadostno mero energije, preveč te snovi pa lahko povzroči škodo in okvari srce. Rdeče meso pa ga vsebuje veliko, zato strokovnjaki opozarjajo, da ga jejte v majhnih količinah in ne preveč pogosto.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

Rožmarinov pripravek proti izpadanju las (preizkušen recept ambasadorke Jožice)

Naša ambasadorka Jožica z nami deli učinkovit recept za...

Iz Jožičine kuhinje: Domači puding

Ali veste, da lahko povsem sami pripravite zelo okusen ...

KUHALNICA: Okusna domača čokolada

Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem ...

Trije poletni recepti brez kuhanja – za vroče dni, ko ne želite prižgati štedilnika

Ko poletje pokaže zobe, je zadnja stvar, ki si jo želim...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

RECEPT: Najbolj okusna jabolčna marmelada

Jabolčna marmelada je zares univerzalna, zato jo je dob...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

To je hrana, ki je rak ne mara!

Ali ste vedeli, da lahko s pomočjo pravih živil uničuje...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Potopis iz Kitajske: modrost lepote in zdravja skozi oči Jasmine Kandorfer

Jasmina Kandorfer ni le voditeljica in obraz priljublje...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.