Zakaj nikoli ne bi smeli dati limone v vodo?

Moje zdravje > Alternativa | piše: K.Z. | 15.10.2017
Z rezino limone lahko osvežite in okrasite napitek, vodo, ki jo pijete. Ampak, ali ste vedeli, da rezine limone ne bi smeli nikoli dajati v pijačo, ki jo pijete? Preberite, zakaj in tega ne počnite več!
Rezina limone lahko vsebuje mnogo bakterij. (foto: www.sxc.hu)
Rezina limone lahko vsebuje mnogo bakterij. (foto: www.sxc.hu)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
S tem, ko dodate v pijačo še rezino limone, tvegate, da boste popili zajetno količino bakterij in strupov. Študija, ki je bila objavljena v reviji Journal of Environmental Health, je pokazala, da je rezina limone lahko polna bakterij. Znanstveniki so raziskavo opravljali v 21 restavracijah in odvzeli vzorec iz pijače, v kateri je bila limona, tik pred serviranjem. V kar 70 odstotkih so ugotovili, da je pijača oporečna.

Četudi je limona znana po tem, da uničuje mikrobe, jih na njej nekaj vseeno lahko preživi in se razmnoži v pijači. Že sama lupina limone je prepojena s pesticidi in konzervansi, poleg tega pa v restavracijah vsebuje še druge vrste bakterij, ki so prisotne tudi na surovem mesu, so povedali strokovnjaki.

V svoji študiji so ugotovili tudi, da v restavracijah limone, ki potem krasijo kozarce s pijačo, režejo brez rokavic, shranjene pa so v posodici na pultu na sobni temperaturi skozi ves dan. Bakterije imajo tako vse pogoje, da se razmnožujejo. Redkokdaj te limone pred rezanjem tudi operejo pod vodo in zato vse, kar je v in na lupini limone, odide tudi v kozarec.

Na rezinah limone, ki so jim odvzeli vzorce so našli tri skupine bakterij. Odkrili so bakterije, ki jih imamo ljudje v črevesju (fekalne bakterije), te se na limono prenašajo z rokami tistega, ki jih reže, servira (če ne uporablja rokavic, pripomočkov za serviranje), bakterije dihalnih poti (kihanje, kašljanje, govorjenje) in bakterije E.coli.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (15. - 21. 12. 2025)?

Sonce se bo skozi teden nahajalo v znamenju strelca, na...

Življenje v skladu z dušo: 6 nasvetov

Preverite, kako se ponovno povezati s svojo dušo in ji ...

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Kako prepoznate energijskega vampirja? Je v vaši bližini?

Ste čustveno izčrpani po pogovoru s prijateljem, sodela...

Tega o svojem telesu zagotovo niste vedeli!

Presenečeni boste nad temi dejstvi o človeškem organizm...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (8. - 15. 12. 2025)?

Z energijo Sonca, Venere in Marsa v znamenju strelca se...

Vsak tretji zdravnik v Evropi je starejši od 55 let – kaj to pomeni za paciente?

Evropske zdravstvene sisteme čaka resen izziv. Po zadnj...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.