Strokovnjaki svetujejo vsem, ki imajo težave s ščitnico, da pazijo pri uživanju brokolija. Ta namreč vsebuje veliko vitamina C in K, ki pa lahko negativno vpliva na ščitnico. S kuhanjem brokolija se večina teh vitaminov uniči, vseeno pa je dobro, da ste pri uživanju le tega pozorni.
Ljudje, ki imajo težave z ledvicami, ne smejo uživati špinače. Četudi je ta zelo zdrava, lahko negativno vpliva na vse, ki imajo obolele ledvice, svarijo strokovnjaki. Špinača vsebuje vitamina A in K, proteine in železo, poleg tega pa tudi oksalate, to so topne soli oksalne kisline, ki neugodno vplivajo na obolele ledvice.
Puranje meso je bogat vir vitamina B13, vsebuje tudi proteine. Poleg tega pa vsebuje tudi purine in zato ga ne smejo jesti ljudje, ki trpijo zaradi protina. Prav zaradi tega se odsvetuje tudi uživanje sardel, cvetače, ohrovta, leče, čebule, breskev, grozdja, marelic …
Tudi banane so odličen vir vitamina B6 in kalija in so zdrava hrana. Obstaja pa določeno število ljudi, ki so nanje alergični. Nekateri se tega niti ne zavedajo. Strokovnjaki opozarjajo, da naj ne jedo banan tisti, ki po zaužitju začutijo praskanje po grlu, težje dihajo ali se jim pojavijo rdeči izpuščaji.
Med zdravo hrano pa nekateri strokovnjaki štejejo tudi krompir. Ta je bogat z vitamini B6 in C ter kalijem. Vsebuje pa tudi alkaloide, ki pri nekaterih ljudeh povzročajo težave v mišicah in živčnem sistemu.