Zdrava jed, ki obnavlja sklepe in kosti, čisti črevesje, pomaga pri hujšanju, upočasnjuje staranje

Če bi radi okrepili zdravje, odpravili bolečine iz sklepov in kosti, shujšali, potem jo jejte čim bolj pogosto!
Juha iz mozgovih kosti odpravlja bolečine in pomaga pri hujšanju. (foto: pexels.com)
Juha iz mozgovih kosti odpravlja bolečine in pomaga pri hujšanju. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ali veste, da juha iz mozgovih kosti zelo pozitivno vpliva na naše zdravje? Dokazano je, da mozeg iz kosti lahko okrepi sklepe, preprečuje vnetja, jih zdravi, odpravlja bolečine, krepi kosti, mišice, upočasnjuje staranje, polepša videz kože, čisti in krepi naše črevesje in zares pomaga pri izgubljanju odvečnih kilogramov. poleg tega hitro okrepi imunsko odpornost, pospeši metabolizem. Toliko je pozitivnih učinkov , da jo zares morate pripraviti.

Recept za to zdravilno juho, ki vam bo spremenila življenje na bolje, je popolnoma enostaven. Potrebujete telečjo mezgovo kost (dva do tri koščke, dolge nekaj centimetrov), če ne jeste mesa, uživate pa ribe, potem lahko juho skuhate tudi iz ribjih kosti.

Kosti dajte v lonec, čez nalijte liter in pol vode, dodajte še narezano korenje, zeleno, česen, čebulo ali por, nekaj cvetače, zeljnih listov, lovor, solite in poprajte. Ko je juha kuhana, še vročo precedite. V manjši lonček nalijte toliko juhe, kot jo boste pojedli, vanjo lahko narežete tudi zelenjavo, ki se je kuhala v njej, dodate pa lahko tudi eno razžvrkljano jajce ter še malce pokuhate, da zakrkne. Preostalo juho ohladite in hranite v hladilniku.

Juha vsebuje aminokisline, kolagen, želatino, minerale, polno zares odličnih snovi, ki jih naše telo potrebuje.

Tako pripravljeno juho lahko jeste vsak dan za kosilo ali večerjo. Vztrajajte, izplačalo se bo!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Ko se presežki hrane iz trgovin spremenijo v okusne obroke

Ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi s kruhom, sadjem in ...

Prebavne težave po prazničnih pojedinah – kako si pomagati?

Prazniki so čas obilja, druženja in uživanja v hrani. A...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočni meni za občutljiv želodec: Kaj jesti, če imate težave s prebavo?

Velikonočni prazniki so čas za druženje in praznične do...

Kaj jesti, ko zabolijo kosti?

Kosti kot mehansko trdni oporniki naše telesne zgradbe ...

Preprosti načini za preprečevanje vetrov

Vetrovi in napenjanje so pogoste težave, ki lahko vpliv...

Zakaj se po zimi počutimo izčrpane? To so najpogostejši vzroki za pomladno utrujenost

Pomlad prinaša obljubo nove energije in ponovnega prebu...

Naravni načini za premagovanje spomladanske utrujenosti

Pomlad je čas sprememb, ko se narava prebudi, vendar se...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Kako naravno znižati holesterol v treh korakih

Povišan holesterol je eden glavnih dejavnikov tveganja ...

S temi živili boste ohranili kožo sijočo in prožno tudi v zlatih letih

Lepota se ne začne zgolj pri kremah in serumih, temveč ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.