Ledvice odstranjujejo višek kalija iz našega telesa, če ne delujejo dobro, lahko kalij povzroči krvavenje želodca ali črevesja, pojavijo se lahko poškodbe mišic in podobno. Zato je prav, da vsake toliko namenimo nekaj več pozornosti temu organu.
Že z uživanjem zdravih živil, ki čistijo in krepijo ledvice, lahko sami naredite veliko. Najbolj močno živilo je česen. Ta deluje protivnetno, krepi zdravje ledvic. Če hrani dodajate česen, jo lahko s tem začinite in razpolovite sol, ki je za ledvice škodljiva. Česen pa pomaga tudi pri zniževanju nevarnega holesterola, ki prav tako lahko poškoduje ledvice.
Jejte brokoli, zelje, zeleno zelenjavo. Ta živila vsebujejo zelo malo kalija. Zelje vsebuje veliko železa, ki pomaga krepiti ledvice. Zelenjava preprečuje nevarni holesterol in ščiti pred sladkorno boleznijo, vse to pa posledično vpliva tudi na zdravje ledvic.
Tudi jabolka spadajo v ožji izbor zdrave hrane za ledvice. Delujejo protivnetno in krepijo ter čistijo. Poleg vsega naštetega pa je pomembna tudi zadostna količina vode. Če pa boste vsake toliko pripravili še zdravilni napitek iz dveh žlic sesekljanega peteršilja, soka pol limone in kozarca vode, boste s tem pripomogli, da bodo ledvice delovale mnogo bolje, pospešili boste tudi odvajanje odvečne vode iz telesa.