Zdravilno živilo, ki hitro zniža krvni tlak in holesterol ...

Že samo z dodatkom ene zelo zdravilne zelenjave na vaš jedilnik, lahko bistveno izboljšate zdravje. Dokazano je, da, če jo boste jedli redno, boste uredili številne nevšečnosti in preprečili razvoj mnogih bolezni!
Zelena je zelo zdravilna, jejte jo. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Zelena je zelo zdravilna, jejte jo. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Zelena je živilo, ki bi morala biti čim večkrat na vsakem jedilniku. Bogata je z vitaminom A, vitaminom B1, B2, B6, vsebuje tudi vitamin C, folno kislino, kalcij, magnezij, železo, fosfor, natrij in esencialne aminokisline.

Ali ste vedeli, da vsebuje zelena kar osem snovi, ki se borijo proti raku? Raziskava je pokazala, da lahko z redno uporabo zelene preprečite širjenje raka, predvsem vas lahko zaščiti pred rakom črevesja in želodca.

Strokovnjaki so dokazali tudi, da zmanjšuje raven nevarnega holesterola. Dovolj je, da dnevno pojeste dve stebli zelene in s tem pripomorete, da se vaš holesterol zniža za kar sedemkrat.

Tudi pri urejanju prebave je nepogrešljiva. Vlaknine, ki jih vsebuje, pomagajo preprečevati zaprtost, urejajo prebavo. Z njo pa lahko uspešno odvajate tudi odvečno vodo iz telesa.

Če boste v sadno zelenjavni sok vsak dan dodali tudi steblo zelene, boste s tem pripomogli k bolj zdravemu krvnemu tlaku. Zelena ga uravnava, to se vam bo poznalo že po tednu dni redne uporabe. Poleg tega pa je odlično živilo tudi za pomoč pri hujšanju, saj ne vsebuje veliko kalorij, pospešuje metabolizem in topi maščobo.

Če jo boste pili v zelenjavnem soku zvečer, boste lažje zaspali. Vpliva namreč zelo ugodno na živčni sistem in ga pomirja.

Odlična je tudi za odpravljanje strupenih toksinov iz organizma. Razstruplja celo telo in krepi delovanje jeter in ledvic.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recept naših babic: Jabolčna čežana

Letošnja jesen je bila radodarna. Jabolk je v izobilju ...

Podprite svoje telo in energijo na naraven način

Z leti se telo naravno spreminja, kar prinaša posebne i...

Okusni evrokrem - naredite ga sami!

Popolnoma enostavno lahko sami naredite zelo okusen dom...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Naredite najbolj okusno testo za pico!

Imate tudi vi radi hrustljavo in tanko testo za pico? P...

Kaj jesti za močne kosti: 7 živil, ki jih je dobro uživati vsak dan

Z leti postanejo kosti vse bolj občutljive. Tudi če bol...

Tega za zajtrk nikar ne jejte!

Znano je, da je zajtrk zelo pomemben obrok, od njega je...

Zakaj je pitje vode s kisom tako zdravo?

Jabolčni kis z vodo dela čudeže. Je izredno zdravilen i...

Slastna solata za hujšanje, ki vas zares nasiti – brez praznih kalorij

Ko slišimo besedo solata, pogosto pomislimo na skledo z...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.