Zdravilno živilo, ki hitro zniža krvni tlak in holesterol ...

Že samo z dodatkom ene zelo zdravilne zelenjave na vaš jedilnik, lahko bistveno izboljšate zdravje. Dokazano je, da, če jo boste jedli redno, boste uredili številne nevšečnosti in preprečili razvoj mnogih bolezni!
Zelena je zelo zdravilna, jejte jo. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Zelena je zelo zdravilna, jejte jo. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Zelena je živilo, ki bi morala biti čim večkrat na vsakem jedilniku. Bogata je z vitaminom A, vitaminom B1, B2, B6, vsebuje tudi vitamin C, folno kislino, kalcij, magnezij, železo, fosfor, natrij in esencialne aminokisline.

Ali ste vedeli, da vsebuje zelena kar osem snovi, ki se borijo proti raku? Raziskava je pokazala, da lahko z redno uporabo zelene preprečite širjenje raka, predvsem vas lahko zaščiti pred rakom črevesja in želodca.

Strokovnjaki so dokazali tudi, da zmanjšuje raven nevarnega holesterola. Dovolj je, da dnevno pojeste dve stebli zelene in s tem pripomorete, da se vaš holesterol zniža za kar sedemkrat.

Tudi pri urejanju prebave je nepogrešljiva. Vlaknine, ki jih vsebuje, pomagajo preprečevati zaprtost, urejajo prebavo. Z njo pa lahko uspešno odvajate tudi odvečno vodo iz telesa.

Če boste v sadno zelenjavni sok vsak dan dodali tudi steblo zelene, boste s tem pripomogli k bolj zdravemu krvnemu tlaku. Zelena ga uravnava, to se vam bo poznalo že po tednu dni redne uporabe. Poleg tega pa je odlično živilo tudi za pomoč pri hujšanju, saj ne vsebuje veliko kalorij, pospešuje metabolizem in topi maščobo.

Če jo boste pili v zelenjavnem soku zvečer, boste lažje zaspali. Vpliva namreč zelo ugodno na živčni sistem in ga pomirja.

Odlična je tudi za odpravljanje strupenih toksinov iz organizma. Razstruplja celo telo in krepi delovanje jeter in ledvic.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Več vrst sladkorja: Kateremu se moramo izogibati?

Sukroza (saharoza), glukoza in fuktoza so vrste sladkor...

Izšla je decembrska številka revije Vzajemnost 2025

Osnovna ideja Rdečega križa je pomagati pri ohranjanju ...

Iz raziskave: Multivitamini so ključ do boljšega spomina in kognitivnih sposobnosti

Tako kaže najnovejša raziskava, s katero ugotavljajo, d...

Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je...

3. najboljši napitki za hujšanje

Se že pripravljate na poletje? Preverite, kateri napitk...

Antioksidanti: Kako zdravi so in kako vplivajo na naše telo?

Zakaj bi jemali antioksidante? Ali res upočasnijo stara...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.