Zdravilno živilo, ki hitro zniža krvni tlak in holesterol ...

Že samo z dodatkom ene zelo zdravilne zelenjave na vaš jedilnik, lahko bistveno izboljšate zdravje. Dokazano je, da, če jo boste jedli redno, boste uredili številne nevšečnosti in preprečili razvoj mnogih bolezni!
Zelena je zelo zdravilna, jejte jo. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Zelena je zelo zdravilna, jejte jo. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Zelena je živilo, ki bi morala biti čim večkrat na vsakem jedilniku. Bogata je z vitaminom A, vitaminom B1, B2, B6, vsebuje tudi vitamin C, folno kislino, kalcij, magnezij, železo, fosfor, natrij in esencialne aminokisline.

Ali ste vedeli, da vsebuje zelena kar osem snovi, ki se borijo proti raku? Raziskava je pokazala, da lahko z redno uporabo zelene preprečite širjenje raka, predvsem vas lahko zaščiti pred rakom črevesja in želodca.

Strokovnjaki so dokazali tudi, da zmanjšuje raven nevarnega holesterola. Dovolj je, da dnevno pojeste dve stebli zelene in s tem pripomorete, da se vaš holesterol zniža za kar sedemkrat.

Tudi pri urejanju prebave je nepogrešljiva. Vlaknine, ki jih vsebuje, pomagajo preprečevati zaprtost, urejajo prebavo. Z njo pa lahko uspešno odvajate tudi odvečno vodo iz telesa.

Če boste v sadno zelenjavni sok vsak dan dodali tudi steblo zelene, boste s tem pripomogli k bolj zdravemu krvnemu tlaku. Zelena ga uravnava, to se vam bo poznalo že po tednu dni redne uporabe. Poleg tega pa je odlično živilo tudi za pomoč pri hujšanju, saj ne vsebuje veliko kalorij, pospešuje metabolizem in topi maščobo.

Če jo boste pili v zelenjavnem soku zvečer, boste lažje zaspali. Vpliva namreč zelo ugodno na živčni sistem in ga pomirja.

Odlična je tudi za odpravljanje strupenih toksinov iz organizma. Razstruplja celo telo in krepi delovanje jeter in ledvic.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Ko se presežki hrane iz trgovin spremenijo v okusne obroke

Ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi s kruhom, sadjem in ...

Prebavne težave po prazničnih pojedinah – kako si pomagati?

Prazniki so čas obilja, druženja in uživanja v hrani. A...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočni meni za občutljiv želodec: Kaj jesti, če imate težave s prebavo?

Velikonočni prazniki so čas za druženje in praznične do...

Kaj jesti, ko zabolijo kosti?

Kosti kot mehansko trdni oporniki naše telesne zgradbe ...

Preprosti načini za preprečevanje vetrov

Vetrovi in napenjanje so pogoste težave, ki lahko vpliv...

Zakaj se po zimi počutimo izčrpane? To so najpogostejši vzroki za pomladno utrujenost

Pomlad prinaša obljubo nove energije in ponovnega prebu...

Naravni načini za premagovanje spomladanske utrujenosti

Pomlad je čas sprememb, ko se narava prebudi, vendar se...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Kako naravno znižati holesterol v treh korakih

Povišan holesterol je eden glavnih dejavnikov tveganja ...

S temi živili boste ohranili kožo sijočo in prožno tudi v zlatih letih

Lepota se ne začne zgolj pri kremah in serumih, temveč ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.