Ali veste, kako naredijo belo čokolado?!

Ste se kdaj vprašali, iz česa je pravzaprav narejena bela čokolada? Kaj vse vsebuje? Ali je sploh čokolada? Če jo radi jeste, le preberite!
Bela čokolada sploh ni čokolada. (foto: www.freeimages.com)
Bela čokolada sploh ni čokolada. (foto: www.freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Strokovnjaki za prehrano opozarjajo, da bela čokolada sploh ni čokolada, je za zdravje škodljiva, saj vsebuje masti in snovi, ki se težko prebavljajo.

Če povonjate belo čokolado, boste ugotovili, da sploh ne diši po čokoladi. Seveda, saj to ni! Če jo boste okusili, boste ugotovili, da sploh nima okusa kot čokolada. Bela čokolada je mešanica snovi, ki sploh ne vsebujejo nemastnih kakavovih delov, ki so osnovna sestavina za čokolado. To sladko živilo je narejeno iz masla, mleka, sladkorja, mlečne masti in lecitina, emulgatorja, ki ji daje čvrstost.

Kvalitetna bela čokolada je narejena iz kakavovega masla, sladkorja ter mlečnih delcev, dodani so ji vanilin in ostale začimbe. Veliko belih čokolad pa je narejeno iz rastlinskih ali živalskih maščob, saj so te sestavine cenejše. Žal pa po toplotni obdelavi tudi zdravju bolj škodljive.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Ko se presežki hrane iz trgovin spremenijo v okusne obroke

Ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi s kruhom, sadjem in ...

Prebavne težave po prazničnih pojedinah – kako si pomagati?

Prazniki so čas obilja, druženja in uživanja v hrani. A...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočni meni za občutljiv želodec: Kaj jesti, če imate težave s prebavo?

Velikonočni prazniki so čas za druženje in praznične do...

Kaj jesti, ko zabolijo kosti?

Kosti kot mehansko trdni oporniki naše telesne zgradbe ...

Preprosti načini za preprečevanje vetrov

Vetrovi in napenjanje so pogoste težave, ki lahko vpliv...

Zakaj se po zimi počutimo izčrpane? To so najpogostejši vzroki za pomladno utrujenost

Pomlad prinaša obljubo nove energije in ponovnega prebu...

Naravni načini za premagovanje spomladanske utrujenosti

Pomlad je čas sprememb, ko se narava prebudi, vendar se...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Kako naravno znižati holesterol v treh korakih

Povišan holesterol je eden glavnih dejavnikov tveganja ...

S temi živili boste ohranili kožo sijočo in prožno tudi v zlatih letih

Lepota se ne začne zgolj pri kremah in serumih, temveč ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.