Ali veste, kako naredijo belo čokolado?!

Ste se kdaj vprašali, iz česa je pravzaprav narejena bela čokolada? Kaj vse vsebuje? Ali je sploh čokolada? Če jo radi jeste, le preberite!
Bela čokolada sploh ni čokolada. (foto: www.freeimages.com)
Bela čokolada sploh ni čokolada. (foto: www.freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Strokovnjaki za prehrano opozarjajo, da bela čokolada sploh ni čokolada, je za zdravje škodljiva, saj vsebuje masti in snovi, ki se težko prebavljajo.

Če povonjate belo čokolado, boste ugotovili, da sploh ne diši po čokoladi. Seveda, saj to ni! Če jo boste okusili, boste ugotovili, da sploh nima okusa kot čokolada. Bela čokolada je mešanica snovi, ki sploh ne vsebujejo nemastnih kakavovih delov, ki so osnovna sestavina za čokolado. To sladko živilo je narejeno iz masla, mleka, sladkorja, mlečne masti in lecitina, emulgatorja, ki ji daje čvrstost.

Kvalitetna bela čokolada je narejena iz kakavovega masla, sladkorja ter mlečnih delcev, dodani so ji vanilin in ostale začimbe. Veliko belih čokolad pa je narejeno iz rastlinskih ali živalskih maščob, saj so te sestavine cenejše. Žal pa po toplotni obdelavi tudi zdravju bolj škodljive.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

Rožmarinov pripravek proti izpadanju las (preizkušen recept ambasadorke Jožice)

Naša ambasadorka Jožica z nami deli učinkovit recept za...

Iz Jožičine kuhinje: Domači puding

Ali veste, da lahko povsem sami pripravite zelo okusen ...

KUHALNICA: Okusna domača čokolada

Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem ...

Trije poletni recepti brez kuhanja – za vroče dni, ko ne želite prižgati štedilnika

Ko poletje pokaže zobe, je zadnja stvar, ki si jo želim...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

RECEPT: Najbolj okusna jabolčna marmelada

Jabolčna marmelada je zares univerzalna, zato jo je dob...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

To je hrana, ki je rak ne mara!

Ali ste vedeli, da lahko s pomočjo pravih živil uničuje...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Potopis iz Kitajske: modrost lepote in zdravja skozi oči Jasmine Kandorfer

Jasmina Kandorfer ni le voditeljica in obraz priljublje...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.