Decembrske dobrote: Zvezdica s čokolado in kokosom

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 10.12.2018
Če tudi vi iščete malce drugačen, prazničen recept, s katerim bi presenetili svoje domače, je tale kot nalašč za vas. Pecivo je zelo lep okras na vaši praznični mizi, toda, pozor, zelo hitro ga bo zmanjkalo!
Zvezdica s čokolado in kokosom (foto: Fala)
Zvezdica s čokolado in kokosom (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Testo:
1 kocka kvasa Fala
30 g kislega testa Fala
500 g moke
152 g mleka
90 g kisle smetane
80 g masla
30 g sladkorja
2 jajci
1,5 male žličke soli

Nadev:
400 g mleka
50 g temne čokolade
40 g kokosove moke
3 žlice sladkorja
1 vanilin ali čokoladni puding
1 rumenjak
limonino lupinico

1 jajce za premaz
semena za okras (bučna, lan)

Kvas Fala raztopimo v toplem mleku in ga prilijemo k ostalim sestavinam brez masla ter zamešamo testo. Med mešanjem dodajamo zmehčano maslo in mešamo še toliko, da postane testo gladko. Zatem ga pokrijemo in damo na toplo vzhajati.

Med vzhajanjem pripravimo nadev. Puding skuhamo, polovico damo na stran, iz polovice pa pripravimo nadev. V vroč puding vmešamo rumenjak, temno čokolado, limonino lupinico, kokosovo moko in ohladimo.

Vzhajano testo stresemo na pult, pregnetemo, razrežemo na tri enako težke kose in pustimo počivati nekaj minut. Vse kose spočitega testa razvaljamo in izrežemo enako velike kroge. Prvega položimo na pekač, ga premažemo z nadevom in prekrijemo z drugo plastjo testa, tudi tega namažemo in prekrijemo s tretjo plastjo testa. Na sredino kroga položimo okrogel predmet (manjši kozarec, modelček za krofe, pokrovček ipd.) in od kozarca proti robu razrežemo na šestnajst delov (najprej na štiri, potem vsakega na pol in potem še enkrat vsakega na pol). Vsak izrezan del trikrat zavrtimo okrog osi; vsak par v nasprotni smeri – en del v levo, drugega v desno; konca vsakega para oblikujemo v konico zvezde. Zvezdo premažemo s stepenim jajcem, srednji del pa še dodatno okrasimo s semeni.

Oblikovano zvezdo pustimo na toplem vzhajati, nato jo prestavimo v vročo pečico. Pečemo jo približno 40 minut na 180 °C.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

KUHALNICA: Dišavni veganski piškoti

Slastni so in zdravi, naredili jih boste hitro, z njimi...

Iz Jožičine kuhinje: Babičina dobrota

Vam gre za nohte s časom, potrebujete enostaven, sočen ...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Iz Jožičine kuhinje: Vložene paprike

Iz Jožičine kuhinje prihaja super recept za vložene pap...

KUHALNICA: Tiramisu poletnih okusov

Prav vsi niso ljubitelji kave, in posledično jim ni vše...

Iz Jožičine kuhinje: Čufti

Slastni in okusni čufti. Ste jih že kdaj pripravljali? ...

Iz Jožičine kuhinje: Česnova juha s timijanom

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za zdravo in okusno ...

KUHALNICA: Šampinjoni, polnjeni s kozjim jogurtom

Šampinjone lahko pripravite na mnogo načinov. Zelo okus...

KUHALNICA: Mafini z jabolki in cimetom

Mafini z jabolki in cimetom so okusen in sočen prigrize...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

KUHALNICA: Odličen cheesecake, ki vedno uspe

Cheesecake ali sirova torta je sladica, ki se ji lahko ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.