KUHALNICA: Orehovi rogljički brez jajc

V decembrskem času pri nas vedno zadiši po orehovih rogljičkih. Tokrat sem se odločila za izvedbo brez jajc. Letos sem jih enostavno morala narediti že prej, saj so okusni in tako krhki, da se kar topijo v ustih. Do decembra jih bo že zmanjkalo, takrat pa definitivno ponovim peko.
Orehovi rogljički brez jajc. (foto: OblizniPrste.si)
Orehovi rogljički brez jajc. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Orehovi rogljički brez jajc – sestavine:
20 dag margarine (za veganske naj bo rastlinska)
25 dag moke
10 dag orehov
7 dag sladkorja v prahu
1 vaniljev sladkor

Orehovi rogljički brez jajc – postopek:
Vedno, ko pečem rogljičke maso podvojim, zato naj vas slike ne zmedejo.

Moko, vaniljev sladkor, sladkor v prahu in orehe stresemo v večjo posodo.

Z nožkom nastrgamo margarino.

Vse sestavine skupaj dobro zgnetemo. Pustimo 10-15 minut, da masa počiva.

Pekač medtem obložimo z peki papirjem ter segrejemo pečico na 200 stopinj Celzija.

Iz mase oblikujemo male rogljičke in jih polagamo na peka papir. Pazimo, da je dovolj razmaka med rogljički, kajti med peko le ti narastejo. Pečemo jih toliko časa, dokler se kraki zlato-rumeno obarvajo.

Vroče orehove rogljičke povaljamo v sladkorju v prahu.

Naj vam teknejo!

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Vonj po domačem kruhu – odslej tudi dvojno pakiranje kvasa Fala

Ni lepšega kot vonj sveže pečenega kruha, ki napolni do...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.