Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjsko pečenko s krompirjem in zelenjavo. Pa dober tek!
Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo (Foto: Karmen Valant)
Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Za kosilo potrebujete:

1, 5 kg svinjskega stegna
sol in poper
mleta kumina in strt timijan
suh majaron
3 korenčki
3 čebule
1/2 gomolja zelene
3 stroki česna
10 krompirjev
2 dl mesne juhe
2 žlici kisle smetane

Svinjsko pečenko nadrgnemo s soljo, poprom, kumino, timijanom in majaronom. Korenček ostrgamo in zrežemo na kolesca, čebulo na kolobarje in zeleno na kocke. Krompir operemo in olupimo. V primeren pekač ali glinast lonec zložimo najprej zelenjavo in malo solimo.

Na zelenjavo položimo meso, pokrijemo in postavimo v hladno pečico. Pečico ogrejemo na 225 stopinj C in pečemo dve uri. Po tem času vzamemo pekač iz pečice, najprej iz njega dvignemo meso in ga položimo na desko.

Nato iz pekača previdno vzamemo zelenjavo in jo porazdelimo po krožniku. V pekač zlijemo vročo juho, jo segrejemo v pečici, da se odmoči, dodamo kocko za omako, pretlačimo in primešamo smetano.

Omako ponudimo zraven na rezine narezane pečenke, krompirja in zelenjave.

PREBERITE TUDI: Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo Ideje za kosilo Recepti
Morda te zanima tudi:

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...

Ideja za zdravo kosilo: Špinačna pita s feta sirom

Razkrivamo idejo za okusno, a zdravo kosilo. Lahko in e...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.