Iz Jožičine kuhinje: Jabolčno pecivo iz moje mladosti

Velikokrat me misli ponesejo v leta moje mladosti. Ah, pa kaj blebetam, saj sem tudi danes mlada, če ne drugače, pa po srcu. Gremo rajši k receptu.
Jabolčno pecivo iz moje mladosti (foto: Jožica Ostrožnik)
Jabolčno pecivo iz moje mladosti (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete:

5 kom lepo popolnjenih jabolk
1.5 l vode
9 žlic sladkorja
1 dober ščep mletega cimeta
1 vanili sladkor
1 mala žlička ruma
nastrgana limonina lupina
iztisnjen sok limone
3 vanilijeve pudinge (prašek)
20 dkg leibnitz keksov (no včasih so bili dobri kar albertovi)
7 dcl smetanje za stepanje
2 kremfiksa
čokoladne mrvice (naribana čokolada)

in še pekač s stranicami približne velikosti 37cm krat 24 cm

PREBERITE TUDI: Recepti iz Jožičine kuhinje: Lena jabolčna pita

Izdelava:

Jabolka olupim, očistim pešk, razrežem na krhlje in skuham v 1.5 litra vode (od osnove vzamem le 1.5 dcl vode, da v njej razmešam pudingov prašek), ki ji že prej dodam ves sladkor, vanilijev sladkor, rum, sok limone in mleti cimet.

Kuhana jabolka s penovko poberem ven in jih pretlačim s paličnim mešalnikom.

Na ostanku kompotove vode zakuham razmešani vanilijev puding, mora se zgostiti v žele (par minut).

Med tem časom, ko se puding kuha, položim v pekač kekse, enega do drugega.

V kuhan pudingov žele vrnem pretlačena jabolka in maso zedinim.

Kekse prelijem z vročo zmesjo pudinga in jabolk.

Na vrh naribam limonino lupino

Vse skupaj postavim na hladno, da se popolnoma ohladi in strdi.

Dekoriram s stepeno sladko smetano, ki sem ji dodala med stepanjem kremfiks.

Potrosim s čokoladnimi mrvicami ali naribano čokolado.

Zdaj pa, da mi ne boste prehitri, sladica mora biti tudi za kakšnega gosta.

PREBERITE TUDI: Recepti iz Jožičine kuhinje: Palačinke z namazom iz...

Pozdrav Iz Jožičine kuhinje!

Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

KUHALNICA: Dišavni veganski piškoti

Slastni so in zdravi, naredili jih boste hitro, z njimi...

Iz Jožičine kuhinje: Babičina dobrota

Vam gre za nohte s časom, potrebujete enostaven, sočen ...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Iz Jožičine kuhinje: Vložene paprike

Iz Jožičine kuhinje prihaja super recept za vložene pap...

KUHALNICA: Tiramisu poletnih okusov

Prav vsi niso ljubitelji kave, in posledično jim ni vše...

Iz Jožičine kuhinje: Čufti

Slastni in okusni čufti. Ste jih že kdaj pripravljali? ...

Iz Jožičine kuhinje: Česnova juha s timijanom

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za zdravo in okusno ...

KUHALNICA: Šampinjoni, polnjeni s kozjim jogurtom

Šampinjone lahko pripravite na mnogo načinov. Zelo okus...

KUHALNICA: Mafini z jabolki in cimetom

Mafini z jabolki in cimetom so okusen in sočen prigrize...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

KUHALNICA: Odličen cheesecake, ki vedno uspe

Cheesecake ali sirova torta je sladica, ki se ji lahko ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.