KUHALNICA: Dišavni veganski piškoti

Slastni so in zdravi, naredili jih boste hitro, z njimi pa nadišavili še stanovanje, da bo prijetno dišalo po domačnosti. Odlična ideja za prihajajoče praznike, za pogostitev, lahko pa jih tudi podarite!
Dišavni veganski piškoti so zdravi in odličnega okusa. (foto: drobTinka)
Dišavni veganski piškoti so zdravi in odličnega okusa. (foto: drobTinka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za pripravo slastnih in zdravih veganskih piškotov boste potrebovali 2 skodelici fine moke zemeljskih mandljev, 3 žlice kokosovega masla, 2 žlici kokosovega olja, 1 velika ali dve majhni banani, 2 žlici kokosovega sladkorja, ½ žličke cejlonskega cimeta, 2 ščepca soli, 2 ščepca vanilije v prahu, 10 posušenih murv.

Banane z vilico zmečkamo v posodi, ji dodamo moko, sladkor, cimet, sol, vanilijo in premešamo z vilicami. Nad paro stopimo najprej kokosovo maslo, da se zmehča in ga dodamo v zmes, premešamo. Nato nad paro stopimo še kokosovo olje in ga vmešamo v zmes. Na koncu z roko zdrobimo murve in jih na rahlo primešamo k masi.

Pekač obložimo s peki papirjem, pečico pa zagrejemo na 170°C. Z žličko zajemamo maso in naredimo kroglice. Položimo jih na pekač in jih z roko sploščimo v obliko okroglih piškotov.
 
Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Pekač z piškoti postavimo v štedilnik in pečemo približno 20 minut, oziroma dokler na robovih rahlo ne porjavijo. Piškoti naj se ohladijo na pekaču.

Kuhinja bo dišala še nekaj dni, čeprav o piškotih ne bo več sledu!

Ali ste vedeli, da zemeljski mandlji niso oreščki? Da so gomolji, ki ne vsebujejo glutena? Nosijo pa v sebi toliko železa kot ga vsebuje rdeče meso, toliko kalija kot kokosova voda in visoko vrednost magnezija, cinka, fosforja in vitaminov E in C. Raziskave so pokazale, da zaradi nenasičenih maščob, dobro vplivajo tudi na naše srce, pomagajo pri uravnavanju krvnega tlaka, vsebnost vitamina E nas varuje pred nastajanjem škodljivih prostih radikalov, ki so odgovorni za propadanje telesnih celic. Primerni so tudi za diabetike, ker pomagajo pri uravnavanju sladkorja v krvi, imajo tudi nizek glikemični indeks in že po naravi slajši okus. 


Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar  jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu  in so zato unikatne in narejene s posebnim  občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste  našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

Iz Jožičine kuhinje: Babičina dobrota

Vam gre za nohte s časom, potrebujete enostaven, sočen ...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Iz Jožičine kuhinje: Vložene paprike

Iz Jožičine kuhinje prihaja super recept za vložene pap...

KUHALNICA: Tiramisu poletnih okusov

Prav vsi niso ljubitelji kave, in posledično jim ni vše...

Iz Jožičine kuhinje: Čufti

Slastni in okusni čufti. Ste jih že kdaj pripravljali? ...

Iz Jožičine kuhinje: Česnova juha s timijanom

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za zdravo in okusno ...

KUHALNICA: Šampinjoni, polnjeni s kozjim jogurtom

Šampinjone lahko pripravite na mnogo načinov. Zelo okus...

KUHALNICA: Mafini z jabolki in cimetom

Mafini z jabolki in cimetom so okusen in sočen prigrize...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

KUHALNICA: Odličen cheesecake, ki vedno uspe

Cheesecake ali sirova torta je sladica, ki se ji lahko ...

Ali lubenica res povzroča napihnjenost? Resnica o poletni osvežitvi

V poletni vročini se težko upremo rezini sočne, rdeče l...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.