Iz Jožičine kuhinje: Babičina dobrota

Vam gre za nohte s časom, potrebujete enostaven, sočen in okusen biskvit? Jožica v takšnem primeru svetuje, da spečete to slastno in okusno pecivo.
Babičina dobrota (foto: Jožica Ostrožnik)
Babičina dobrota (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete le:

4 cela domača jajca (najbolje je, da naprosite zanje babico)
20 dkg sladkorja
1 vanili sladkor
1 dcl olja
1 dcl vode (lahko tudi mleka, a ne bo tako rahel biskvit)
20 dkg gladke moke
1/2 vrečke pecilnega praška

Pekač približne velikosti 30 cm krat 15 cm namaščen)

Za nadev:

Par žlic marelične marmelade
1 mali lonček kisle smetane (lahko tudi več)
1 polno pest kokosove moke

Preberite tudi: Recepti iz Jožičine kuhinje: Ameriški krofki (donutsi) iz pečice

Priprava:

Cela jajca, sladkor in vanilijev sladkor zmiksajte v fino penasto zmes.

Počasi prilivajte izmenično olje in vodo (mleko).

Na koncu po žlicah dodajajte moko s pecilnim (vse lahko delate z mikserjem).

Maso vlijte v pekač in specite v predogreti pečici brez ventilatorja na 180 stopinj, čas peke pa 20 minut.

Hladen biskvit prečno prerežite na dva dela.

Spodnji del biskvita najprej na tanko premažite z vašo najljubšo marmelado, po marmeladi nanesite kislo smetano, pokrijte z drugim delom.

Na vrh zopet nanesite marmelado in potrosite s kokosovo moko.

Režite na manjše kocke.

Mmmm, ne moreš nehat okušat to babičino dobroto.

Preberite tudi: Recepti iz Jožičine kuhinje: Šape z orehi

Pozdrav Iz Jožičine kuhinje!

Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

KUHALNICA: Dišavni veganski piškoti

Slastni so in zdravi, naredili jih boste hitro, z njimi...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Iz Jožičine kuhinje: Vložene paprike

Iz Jožičine kuhinje prihaja super recept za vložene pap...

KUHALNICA: Tiramisu poletnih okusov

Prav vsi niso ljubitelji kave, in posledično jim ni vše...

Iz Jožičine kuhinje: Čufti

Slastni in okusni čufti. Ste jih že kdaj pripravljali? ...

Iz Jožičine kuhinje: Česnova juha s timijanom

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za zdravo in okusno ...

KUHALNICA: Šampinjoni, polnjeni s kozjim jogurtom

Šampinjone lahko pripravite na mnogo načinov. Zelo okus...

KUHALNICA: Mafini z jabolki in cimetom

Mafini z jabolki in cimetom so okusen in sočen prigrize...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

KUHALNICA: Odličen cheesecake, ki vedno uspe

Cheesecake ali sirova torta je sladica, ki se ji lahko ...

Ali lubenica res povzroča napihnjenost? Resnica o poletni osvežitvi

V poletni vročini se težko upremo rezini sočne, rdeče l...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.