KUHALNICA: Tiramisu poletnih okusov

Prav vsi niso ljubitelji kave, in posledično jim ni všeč navaden kavni tiramisu. Zato vam predstavljam sadno verzijo tiramisuja, ki vam bo brez dvoma všeč!
Poletni tiramisu (foto: OblizniPrste.si)
Poletni tiramisu (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Tiramisu poletnih okusov – sestavine:
500 g baby piškotov (savoiardi)
500 g gozdnih sadežev
2 sladki smetani
2 jajci
2 vanilina sladkorja
500 g mascarpone sira
6 sočnih pomaranč
5 žlic sladkorja
 
Preberite tudi: 3 slastne jedi iz špargljev

Tiramisu poletnih okusov – postopek:
Najprej ožemite 6 sočnih pomaranč. Sok preložite v posodo s širokim dnom, kamor boste kasneje namakali piškote ter temu dodajte en vaniljev sladkor in premešajte, da se stopi.

Pripravite dve plastični posodi. V eno razbijte jajci – samo beljak, v drugo pa samo rumenjak. Beljaku dodajte 2 žlici sladkorja, rumenjaku pa 3 žlice sladkorja.

Najprej stepite rumenjak s sladkorjem v penasto maso. Tej masi dodajte mascarpone ter z mešalnikom ponovno premešajte. Lotite se še mešanja beljaka, ki ga stepete v trd sneg. Nato s kuhalnico ali plastično lopatko vmešajte beljak v preostalo maso.

Vzemite tretjo plastično posodo kamor zlijete dve sladki smetani ter en vanilin sladkor in stepite v kompaktno maso. Pazite, da ne stepate predolgo saj se lahko masa spremeni v maslo. Ponovno vzemite plastično lopatko in smetano preložite k preostali masi.

Sedaj je vaša masa pripravljena. Lahko se lotite miksanja gozdnih sadežev. Če nimate mikserja lahko gozdne sadeže enostavno narežete na manjše koščke – vsekakor ne bo moteče, če bo kakšen gozdni sadež ostal cel ali kot večji košček.

Vse je že pripravljeno. Težji del smo dali skozi, sedaj je na vrsti sestavljanje tiramisuja poletnih okusov.

Pripravite globoko posodo, kamor boste zložili tiramisu, ožete pomaranče, maso in gozdne sadeže.

Pa začnimo: en po en baby piškot namočite v pomaranči sok ter jih obrnite tako, da bo sladkorna stran gledala navzgor (to je zelo pomembno saj je ta stran nekoliko trša in se bo tako hitreje vpila in zmehčala).

Ko pokrijete dno s piškoti, čez na debelo naložite maso iz mascarpone sira.

Na vrh pa naložite sesekljane gozdne sadeže. Sedaj pa ponovite vajo: piškoti v pomarančnem soku, masa iz mascarpone sira in ponovno gozdni sadeži.

Končan tiramisu poletnih okusov dajte v hladilnik, kjer mora počivati vsaj 5 ur. Več kot počiva, bolj sočen bo.

Postrezite na večjem krožniku in uživajte v vsakem grižljaju in saj veste … poletje prihaja!

Še več okusnih receptov najdete tukaj!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

KUHALNICA: Enolončnica z domačo klobaso

Včasih, ko se naveličamo cvrtja, peke in obilnih obroko...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Kje je najboljše živeti po upokojitvi? Spoznajte 5 top držav

Razmišljate, da bi svoja zlata leta preživeli v tuji de...

KUHALNICA: Enostavni čokoladno orehovi polžki

Čokoladno – orehovi polžki na hitro so preprosti sladki...

Fala Slonček išče zmagovalni recept za kruh

V soboto, 15. novembra, bo v Ljubljani omamno dišalo po...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Okusno in zdravo: Kroglice iz banane in kokosa

Zelo zdrave so, recept je popolnoma preprost. Preberite...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.