Iz Jožičine kuhinje: Jagode v čokoladi

"Jagode in čokolada, ne razmišljaj, ko si mlada, srce naj te vodi in nič se ne boj... Jagode in čokolada, naj spomine ti pričara, kadar boš z drugim ali z menoj..." Jagode so ena najzapeljivejših sladic, ki popestrijo pladenj s slaščicami, romantični večer, ali poletno zabavo.
Sladke jagode v čokoladi. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Sladke jagode v čokoladi. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ponudimo lahko tudi dobro ohlajene ob kozarčku mrzle penine.
Oblite jagode so najlepše v papirnatih minjonih. Okus, ki ga boste dolgo pomnili, saj preprosto z jagodami v kombinaciji čokolade ne moreš zgrešiti.

Sestavine:
1/2 kg pravilno zrelih jagod (enako velikih)
8 dkg temne čokolade
1/2 čajne žličke olja (za lepši lesk)
8 dkg bele čokolade
1/2 čajne žličke olja
* nadomestek za olje je 2 × 1 dkg kokosovega masla)
+ mali papirnati minjoni

Izdelava:
Jagodam pustimo peclje in jih le operemo, odcedimo ter popivnamo s papirnatimi brisačami ali jih temeljito osušimo. Na kocke nalomljeno temno čokolado skupaj z maščobo stopimo nad paro tako, da posodo z njo postavimo nad vrelo vodo (posoda se vode ne sme dotikati) in mešamo tako dolgo, da dobimo gladek tekoč obliv sijočega leska.
Jagode prijemamo za peclje in jih do polovice ali do 3/4 pomakamo v obliv, dvignemo iz čokolade in počakamo, da odvečna čokolada odteče. Enak postopek ponovimo z belo čokolado in jagodami.
V jagode tudi lahko pred pomakanjem zapičimo zobotrbce ali mini nabodalca za sadje ali palčke za cake popse, le - te pa potem v stiropor. Oblite odlagamo lahko tudi na peki papir ali na mrežo.
Ko se čokolada na jagodah strdi, jih zložimo na krožnik in damo v hladilnik. Tako preprosta sladica, tako dobra in narejena v manj kot pol ure.

PREBERITE TUDIIz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup z okusom mete in maline

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

 
 




 
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Iz Jožičine kuhinje: Metin sirup

Težko se upreš okusu metinega sirupa, ki te prijetno od...

Najbolj brani recept: Kruh brez moke

Ta recept je postal pravi internetni hit. Vsi ga pečejo...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo, poplavo (odgovarja strokovnjakinja)?

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.