Iz Jožičine kuhinje: Jogurtovi čupovci

Hitro pripravljeno in zelo okusno pecivo vam bo zelo všeč. Sploh, če ste ljubitelji kokosa. Presenetite z njim vaše domače - večkrat ga boste morali speči!
Kokosovi čupovci (foto: Jožica Ostrožnik)
Kokosovi čupovci (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine (merica je 2 dcl jogurtov lonček):

3 večja cela jajca
1 + 1/2 lončka sladkorja
1 vanilijev sladkor
1/2 lončka olja
2 lončka bele gladke moke
1/2 pecilnega praška
1 lonček navadnega čvrstega jogurta

Priprava:

Preden boste pričeli s pripravo, vklopite pečico (brez ventilatorja) na 180 stopinj.

Cela jajca, sladkor in vanilijev sladkor dolgo miksajte na največji stopnji robota ali mikserja, da postane zmes penasta in se sladkor raztopi.

Počasi med miksanjem prilivajte olje in še malo miksajte.

Dodajte moko s pecilnim praškom in zedinite na mali brzini.

Na koncu dodajte jogurt in le na kratko zmiksajte, da masa postane gladka.

Vlijte v pekač na peki papir, maso lepo poravnajte.

Pecite do zlato rumene barve (cca 30 minut).

Biskvit ohladite in šele nato razrežite na kocke 3 krat 3 cm.

Ko se biskvit ohlaja, pripravite obliv za namakanje:

Varianta št.1:

1.5 dcl sladke smetane za stepanje - tekoče
20 dkg čokolade za kuhanje
0.3 ruma (šilce - na to se moški bolj spoznajo)

Za posip:

20 dkg kokosovih kosmičev (moke)

Smetano segrejte do vrenja (zavreti ne sme!!), odstavite in vanjo dodajte na kocke nalomljeno čokolado ter mešajte toliko časa, da se raztopi.

Prilijte rum in premešajte, da se vse poveže.

Biskvitne kocke namakajte v nekoliko ohlajen obliv, jih povaljajte v kokosovih kosmičih in odlagajte na mrežico od štedilnika ali na peki papir.

Varianta št. 2:

1.5 dcl mleka
20 dkg čokolade za kuhanje
1 vanili sladkor
2 - 3 žlice sladkorja v prahu
5 dkg masla

Mleko segreti do vrenja (ne sme zavreti), odstaviti,vanj dodati nalomljeno čokolado, mešati, da se čokolada raztopi, dodati sladkor z vanilijem in maslo (v ne prevroče!!)

PRIPIS: pečen biskvit je rahel, ni presladek, visok pa le približno 2 cm, kajti morate računati, da nanj prideta še obliv in kokos.
Jaz sem delala z oblivom št.1, okus fenomenalen.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Vložene češnje

Sezona češenj je tu. Če jih imate v izobilju, če so se ...

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Vonj po domačem kruhu – odslej tudi dvojno pakiranje kvasa Fala

Ni lepšega kot vonj sveže pečenega kruha, ki napolni do...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.