Iz Jožičine kuhinje: Narastek iz šunke

Predlog za lahko poletno kosilo. Narastek iz šunke je kot samostojna jed, ki jo lahko postrežete s skledo sezonske solate, in sicer za 3 osebe, če ga boste ponudili kot prilogo, je za 6 oseb. Narastek je najboljši, če ga postrežete takoj.
Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka
Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebne sestavine:
4 dcl mleka
8 dkg masla
12 dkg moke
6 jajc (ločiti)
muškatni orešček - mleti
sol
poper
20 dkg šunke narezane na kocke 1×1cm (kuhan pršut, prekajena vratovina, piza šunka...)
+ pekač 23 x 21 cm)

Izdelava:
Najprej vklopimo pečico. Mleko zavremo, ga solimo, mu dodamo maslo in zakuhamo moko. Med mešanjem (da ni grudic) kuhamo testo 5 minut (na manjši temperaturi), nato ga odstavimo. Ohladimo in nato posamezno zamešamo rumenjake (z električnim stepalcem), začimbe, sesekljano šunko in čvrsto stepen sneg. Testo damo v dobro namaščen model za narastek, ali v pekač in pečemo 35 minut pri 200 stopinjah (v klasični pečici).

NASVET: če niste ljubitelji muškatnega oreščka, ga zamenjajte z nastriženim drobnjakom, ali nasekljanim petršiljem. Poraba časa skupaj s hlajenjem testa in peko je 50 minut.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Segedin – kako skuhamo najboljši golaž s kislim zeljem (+odlični recepti)?

Segedin je okusna mesna enolončnica, ki jo pripravimo s...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz aronije

Jožica razkriva recept za sirup iz aronije...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Musaka – najboljši recepti za pripravo musake

Musaka je sredozemska jed, v originalnem receptu jo pri...

Kako pripraviti domače vlečeno testo (Iz Jožičine kuhinje)?

Jožica razkriva, kako pripraviti odlično domače vlečeno...

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Najbolj brani recept: Kruh brez moke

Ta recept je postal pravi internetni hit. Vsi ga pečejo...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Dan soseda: Skodelica kave, nasmeh in pogovor – danes je pravi dan za to

Vsako leto 7. aprila praznujemo Dan soseda – dan, namen...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.