Iz Jožičine kuhinje: Otroške mlečne rezine

Jožica je tokrat spekla nekaj za naše najmlajše. Babice, dedki, presenetite svoje vnuke in se posladkajte skupaj z njimi tudi vi!
Slastne otroške mlečne rezine (foto: Jožica Ostrožnik)
Slastne otroške mlečne rezine (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete (za biskvit):

5 jajc
5 žlic gladke moke
1 vanili sladkor
2 žlici (polni) temnega kakava v prahu
1/2 pecilnega praška
5 žlic sladkorja

Krema:

3 dcl sladke smetane (za stepanje)
1 šlagfiks (trdilec)
2 veliki žlici bolj tekočega medu (a ne toplega)
1 vanili sladkor (ali limonin sladkor)

Obliv:
10 dkg čokolade za kuhanje in 7 dkg masla
Čokolado (nalomljene kocke) stopiti na pari, odstaviti in dodati kosmiče masla, mešati toliko časa,da se maslo stopi in poveže s čokolado v gladek obliv.

Izdelava:

Beljake stepite v čvrst sneg.
Rumenjake stepite s sladkorjem, vanili sladkorjem, dodajte moko, kakav, pecilni prašek in premešajte, da dobite gladko zmes.
Dodajte 3 žlice čvrstega snega, zmešajte ročno in nežno, da dobite lepo strukturo.
Nato vse previdno zliti v sneg in previdno ročno premešati le toliko, da dobite enotno zmes.
Vliti na peki papir, v pekač od pečice, enakomerno poravnati.
Peči na 180 stopinj /10 minut (ogreta navadna pečica). Biskvit pride tanek.
Ohladiti in prerezati po dolgem na dve enaki polovici.
Smetano in šlagfiks stepsti v čvrsto, dodati vanili sladkor in med.
S kremo premazati biskvit in pokriti z drugo polovico biskvita.
Pecivo obliti.
Postaviti v hladilnik za 2 do 3 ure (naj vas ne srbijo prsti prej!!).
Režite poljubno.
Razveselite svoje male in "velike otroke".

Pripis: lahko pa biskvit spečete v manjšem pekaču in dodate več smetane.Tako boste dobili debelejše otroške rezine.
V tem primeru hladen biskvit prerežite kot za torto.
Pri kremi lahko dodate 1/2 vanili sladkorja in 1/2 limoninega sladkorja.

Sladek dan Iz Jožičine kuhinje!

Jožica je pekla sladico po receptu, ki ga je napla na spletnem portalu Coolinarika.com.

Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Recepti: Božični piškoti

Božični piškoti so nepogrešljiv del božičnih praznikov....

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Iz Jožičine kuhinje: Medeni piškoti

V prispevku boste našli recept za okusne medene piškote...

Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je...

KUHALNICA: Najboljši marmorni kolač

Najboljši marmorni kolač je slasten, rahel in okusen. S...

Namesto kuhanega vina ta zimska alkoholna pijača!

Recept za to pijačo je bil pravi zimski hit že leta 201...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.