Iz Jožičine kuhinje: Štruklji iz rezančnega testa polnjeni z jajčnim nadevom

Tako kot vedno, tudi danes Iz Jožičine kuhinje prihaja okusen recept, ki ga je vredno preizkusiti!
Štruklji iz rezančnega testa polnjeni z jajčnim nadevom (foto: Jožica Ostrožnik)
Štruklji iz rezančnega testa polnjeni z jajčnim nadevom (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine, ki so vam potrebne za 4 osebe:

Za rezančno testo:

11 dkg moke
1 debelejše jajce
sol

Za polnjenje:

5 jajc
ocvirki z malo maščobe
sesekljan svež petršilj (nastrižen drobnjak)
sol

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Vložene jagode (v sopari kuhano sadje)

Priprava:

Zamesite rezančno testo, ga oblikujte v ploščat hlebček in takoj razvaljajte v en večji rezanc.

Razžvrkljajte vsa jajca, primerno solite, dodajte 1/2 sesekljanega svežega petršilja in jih ocvrite na malo, precej vroče maščobe z ocvirki.

Nadev (ki ga ali razrežete ali natrgate na manjše delce) enakomerno porazdelite po rezancu, potrosite z drugo 1/2 sesekljanega petršilja, na tanko zvijete in razrežete s ploščato kuhalnico na majhne štukeljce.

Iz rezanca dobite več manjših zvitkov( glej sliko).

Štrukeljce zakuhate v čisto govejo ali kakšno drugo juho, ki mora mirno vreti, ravno toliko, da se vidi.

Postrežete s korenčkom in sesekljanim petršiljem ali nastriženim drobnjakom.

NASVET: namesto rezančnega testa lahko naredite tudi vlečeno testo kot za prave štruklje.Meni je bolj dobro rezančno.Dobro je, da imate čim manjše ocvirke, se lažje zvija.

Hvala gospe Tatjani Krajnc, ki mi je recept priporočala.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Iz Jožičine kuhinje: Medeni piškoti

V prispevku boste našli recept za okusne medene piškote...

Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je...

KUHALNICA: Najboljši marmorni kolač

Najboljši marmorni kolač je slasten, rahel in okusen. S...

Namesto kuhanega vina ta zimska alkoholna pijača!

Recept za to pijačo je bil pravi zimski hit že leta 201...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Zdravilna kurkuma v naši prehrani (načini priprave)

Kurkuma, rastlina podobna ingverju, prihaja iz Daljneg...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.