KUHALNICA: Pica mumija za noč čarovnic

Vsako leto, ko se približuje noč čarovnic, želimo ustvariti pravo strašno vzdušje. En način je tudi s pripravo slastnih prigrizkov na strašen način, ali kot vam tokrat ponujam pripravo pica mumije za noč čarovnic.
Pica mumija (foto: OblizniPrste.si)
Pica mumija (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ker je priprava izredno zabavna, lahko vanjo vključite tudi otroke.

Pica mumija – sestavine:
za 3 pice mumije
najboljše testo za pico
200 g pelatov
200 g naribanega sira
100 g mozzarelle
150 g kuhanega pršuta ali druge salame (po želji)
6 oliv (za oči) ali 6 koščkov narezane paprike
origano.

Pica mumija – postopek:
Najprej pripravimo najboljše testo za pico. Količina testa naj bi zadostovala za 3 pica mumije, v kolikor boste testo razvaljali na tanko. Ko se testo dvigne je čas, da ga razvaljamo. To storimo kar na čisti delovni površini, kjer testo z valjarjem razvaljamo v večji kvadrat.

Pečico prižgemo na 200°C, pekač obložimo s peki papirjem in testo nežno prenesemo na pekač. Pripravimo mešanico pelatov in origana ter z žlico natančno razmažemo le po sredini testa – levo in desno stran pustimo prazno. Čez potresemo nariban sir in mocarelo.

Čez sir dodamo še kuhan pršut ali kakšno drugo salamo po želji. Za lep videz mumije priporočam tudi ogrsko salamo. Nato pa z ostrim nožem zarežemo v testo pod kotom, da dobimo ozke trakove katere bomo začeli prepogibat čez nadev.

S prepogibanjem pričnemo na dnu pice, ter nadaljujemo proti vrhu. Ko prepogibamo testo, ustvarimo videz mumije, tako, da tu pa tam pustite kakšno luknjo. Ko pa se bližamo vrhu (3) s prepogibi usvatimo večjo luknjo, saj bodo tam oči od pica mumije.

Na večjo oprtino dodamo še malo pelatov in vstavimo olive oziroma koščka paprike.

Pico pečemo 20 – 30 min oziroma dokler skorja ne pozlati. Raje naj se peče malenkost dlje, saj vsebuje veliko testa.

Želim vam prijetno noč čarovnic in navdušite jih s pico mumijo!

Recept s fotografijami postopka boste našli tukaj.

Še vel okusnih receptov pa tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Vonj po domačem kruhu – odslej tudi dvojno pakiranje kvasa Fala

Ni lepšega kot vonj sveže pečenega kruha, ki napolni do...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.