Iz Jožičine kuhinje: Velec sladoled

Tokrat je Jožica pripravila sladoled, ki je naravnost fantastičen. Hitro pripravljen in nadvse okusen!
Okusen domači sladoled. (foto: Jožica Ostrožnik)
Okusen domači sladoled. (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Če mi za tole ne boste rekli hvala, nočem biti več vaša prijateljica.
Zdaj pa hitroooo v trgovino po sestavine. Ja malo še le počakajte, da vam napišem kaj rabite.

Čisto malo za velik užitek:

1/2 l sladke smetane za stepanje (pa ne tiste umetne!!!)
1/2 kg grškega jogurta (upam da veste, tistega ki ne redi)
20 dkg sladkorja (privoščite si lahko rjavega, ni tako drag)
1 vanili sladkor
30 dkg zamrznjenih gozdnih sadežev(za lepšo barvo, malo odtajanih)

Stepite smetano v čvrsto, če ste leni, naj to naredi robot za vas.

V sredini stepanja dodajte sladkor z vanilijem.

V končno stepeno smetano dodajte ves jogurt in sadje.

Zmiksajte le še toliko, da se vse poveže.

Naložite v porcije in zamrznite.

Moj nasvet: pred zaužitjem ga vzamite iz zamrzovalnika vsaj 30 minut prej, tako boste dobili popoln kremast okus.

Namig: dajte domišljiji prosto pot, uporabite namesto različnega sadja tudi naribano ali stopljeno - hladno čokolado, nutello, tu so še lešniki, orehi, mandeljni, med ...

A mi boste rekli hvala? Dobili boste 8 porcij popolnega užitka, po 2 dcl.

Iz Jožičine kuhinje le še toliko, hitro ga zmanjka!!!!

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Fakovi metrski keksi

Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...

100% naravne rešitve za bolj zdrava jetra

Preverite, kakšni so znaki, če so vaša jetra preobremen...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljše testo za pico

Iz Jožičine kuhinje tokrat recept za najbolj okusno pic...

Iz Jožičine kuhinje: Cvetačna juha

V prispevku boste našli zelo okusen in enostaven recept...

Iz Jožičine kuhinje: Klementine v sirupu

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava poslastica, ki jo mor...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Iz Jožičine kuhinje: Panna cotta s smetano in čokolado

Njami! Za vse ljubitelje čokolade in čokoholike. Prepro...

Iz Jožičine kuhinje: Ribji in jajčni namaz

Iz Jožičine kuhinje prihajata tokrat dva okusna in zdra...

Iz Jožičine kuhinje: Polpeti iz bučk

Tukaj je sezona bučk, iz njih lahko pripravite zelo oku...

Iz Jožičine kuhinje: Grmada

V prispevku boste našli recept za sladko grmado, po kat...

Moč zdravilnih gob: pomoč pri avtoimunih, nevrodegenerativnih boleznih in pri raku

Gobe. Kaj je vaša prva asociacija? Večinoma najprej pom...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.