Iz Jožičine kuhinje: Vložene češnje

Imate polno češenj in iščete primeren recept, kako jih porabiti? V prispevku najdete super recept za pripravo vloženih češenj.
Češnje lahko tudi vložite. (foto: Jožica Ostrožnik)
Češnje lahko tudi vložite. (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Vlaganje je tu, zato delim z vami recept za vložene češnje

Potrebovali boste: sveže nabrane češnje, sladkor, vodo, dišave : klinčki celi, cimetova skorjica, limonin olup, vanili sladkor, 2 - 3 žlice ruma in kozarce za vlaganje in pokrove.

Izdelava:

Sveže nabranim in pravilno čvrstim češnjam odstranite peclje, jih temeljito operite in odcedite.

V pečici segreti na 80 stopinj, segrejte oprane kozarce.

V večji nizki posodi zavrite vodo, jo osladkajte in dodajte dišavnice (klinčke, cimetovo skorjico in limonin olup).

Na en 650 ml kozarec računajte 3 - 3,5 dcl vode, 3 žlice sladkorja, dišavnice pa morate uporabiti po občutku, da ne zatrejo nežnega aromatičnega okusa in vonja svežega sadeža.

V vrelo vodo stresite češnje, pokrijte in počakajte, da ponovno zavre (biti morate pozorni že na prve skoraj neopazne znake vrenja), malo z zajemalko premešajte, takoj zmanjšajte ogenj ali potegnite posodo na stran, dodajte malo vanili sladkorja in 1 žlico ruma na celo posodo (za boljšo aromo).

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Party trikotniki

Kompot nadevajte takoj vroč!!, nalijte vročo tekočino do vrha!! in takoj zaprite!! Kozarce obračajte na glavo, da izpodrine zrak in sproti pokrivajte z deko.

Ko boste končali s polnjenjem, vse kozarce postavite pravilno, dobro nazaj pokrijte in ohladite čez noč.
Shranite v temnem in hladnem prostoru.

Pripis: Če imate veliko češenj, morate delati več rund, v tem primeru morate vodo, ki vam je ostala od prejšnje runde, le dosladkati po občutku in prav tako dodati novo žlico ruma in vanili sladkorja oziroma dišavnice.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...

Humus - namaz iz čičerike

Humus lahko postrežete kot predjed ali kot glavno jed. ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

KUHALNICA: Kremna juha iz buče

Kraljica med juhami, ki preseneti vsakogar. Kremno juho...

KUHALNICA: Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem

Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem, ali kakor ...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

KUHALNICA: Dišavni veganski piškoti

Slastni so in zdravi, naredili jih boste hitro, z njimi...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.