Iz Jožičine kuhinje: Vloženi feferoni

Tokrat vam ponujamo zares odličen recept za vlaganje feferonov - pekočih ali nepekočih. Za vroče in mrzle dni.
Vloženi feferoni (foto: Jožica Ostrožnik)
Vloženi feferoni (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ste vedeli, da imajo feferoni močne protibakterijske in protivnetne lastnosti, preprečujejo raka, ščitijo srce, znižujejo krvni pritisk ter pomagajo pri hujšanju?

Vsekakor dovolj razlogov za to, da to poletje vložite tudi feferone.

 

Za 700-mililitrski kozarec potrebujete:

  • feferone (različnih barv, pekoče ali nepekoče)
  • 1 dcl 9% kisa za vlaganje
  • 2,5 dcl vode
  • 1 čajno žličko soli
  • 3 čajne žličke sladkorja

Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Party trikotniki

Priprava:

1) Oprane feferone nadevajte v kozarec.

2) Zavrite mešanico kisa, vode, soli in sladkorja.

3) Vrelo oslajeno tekočino takoj vlijte na naložene feferone in prav tako vroče zaprite.

4) Kozarce obrnite na pokrove in jih dajte pod odejo.

5) Čez par minut jih postavite pravilno, jih pokrijte in tako pustite do jutra.

 

Namig: Oprane feferone lahko za pet do največ deset sekund stresete v vrelo mešanico in jih nato napolnite v kozarce, nalijete nanje vrelo mešanico ter vroče zaprete in prav tako ohladite pod odejo. Vendar pozor - feferoni morajo biti po blaširanju še čvrsti na ugriz (al dente)!

Opozorilo: Ne smete skupaj vlagati pekočih in nepekočih feferonov, ker bodo potem vsi pekoči.

 

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša, ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa  redno objavljamo tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

KUHALNICA: Dišavni veganski piškoti

Slastni so in zdravi, naredili jih boste hitro, z njimi...

Iz Jožičine kuhinje: Babičina dobrota

Vam gre za nohte s časom, potrebujete enostaven, sočen ...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Iz Jožičine kuhinje: Vložene paprike

Iz Jožičine kuhinje prihaja super recept za vložene pap...

KUHALNICA: Tiramisu poletnih okusov

Prav vsi niso ljubitelji kave, in posledično jim ni vše...

Iz Jožičine kuhinje: Čufti

Slastni in okusni čufti. Ste jih že kdaj pripravljali? ...

Iz Jožičine kuhinje: Česnova juha s timijanom

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za zdravo in okusno ...

KUHALNICA: Šampinjoni, polnjeni s kozjim jogurtom

Šampinjone lahko pripravite na mnogo načinov. Zelo okus...

KUHALNICA: Mafini z jabolki in cimetom

Mafini z jabolki in cimetom so okusen in sočen prigrize...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

KUHALNICA: Odličen cheesecake, ki vedno uspe

Cheesecake ali sirova torta je sladica, ki se ji lahko ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.