KUHALNICA: Bukov ostrigar v omaki z medaljoni

Gobe so ena izmed mojih najljubših jedi in rada jih jem na tisoč in en način. Tokrat sem si privoščila bukovega ostrigarja. Če ga imate tudi vi radi in ne veste, kaj bi z njim, nimate pa veliko časa za pripravo obroka, poskusite ta recept, ki je sila preprost, hiter, rezultat pa so obliznjeni prsti in krožnik, saj na koncu zagotovo ne bo ostala niti drobtinica.
Bukov ostrigar v omaki z medaljoni (foto: OblizniPrste.si)
Bukov ostrigar v omaki z medaljoni (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Bukov ostrigar v omaki z medaljoni je ena izmed takih jedi, ki se ji le redko kdo lahko upre. 

Za 2 osebi potrebujemo:
  • 250 g bukovega ostrigarja
  • 300 g piščančjih ali puranjih medaljonov
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • jušna žlica kisle smetane
  • sol, poper, ščepec origana in majarona
  • 0,5 dl belega vina
  • malo oljčnega olja
  • vejica svežega peteršilja
  • 1 manjša čebula
  • po potrebi še jušna osnova.


Postopek priprave bukovega ostrigarja v omaki:

1) Na ponvi segrejemo olje. Piščančje ali puranje meso narežemo na manjše medaljone, ki jih lahko že pripravljene kupimo tudi v trgovini. Medaljončke na hitro popečemo.

2) Tik pred koncem jih malo posolimo in popopramo. Prestavimo jih na krožnik in pokrijemo. Na isti maščobi, kjer smo pekli meso, pražimo sesekljano čebulo, ki ji dodamo narezane gobe.

3) Premešamo in dodamo vino. Počakamo, da izhlapi. To traja nekje 5 do 10 minut. Nato dodamo malo soli, popra, majaron, origano in polovico nasekljanega peteršilja.

4) Premešamo in dodamo smetano za kuhanje in kislo smetano. Premešamo.

5) V ponev vrnemo medaljone in pokrito kuhamo še 5 do 10 minut. Po potrebi dodajamo jušno osnovo.

6) Medtem lahko skuhate testenine, ki se odlično priležejo poleg. Bukov ostrigar v omaki z medaljoni postrežemo skupaj s testeninami, posujemo s preostankom nasekljanega svežega peteršilja in uživamo v hitro pripravljeni, a nadvse okusni jedi.

Dober tek!

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Žlikrofi - mesni žepki z različnimi nadevi

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Vonj po domačem kruhu – odslej tudi dvojno pakiranje kvasa Fala

Ni lepšega kot vonj sveže pečenega kruha, ki napolni do...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.