KUHALNICA: Mehki bučni piškoti

Ste že kdaj poizkusili piškote iz bučk? Ker je sezona bučk, sem se odločila, da naredim veganske piškote iz bučk z lešniki in rožičevo moko.
Pripravite okusne in zdrave bučne piškote. (foto: OblizniPrste.si)
Pripravite okusne in zdrave bučne piškote. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Res so božanski, sicer malo manj sladki, a vseeno okusni in nekaj posebnega. Narejeni so zelo hitro, brez jajc in kravjega mleka. Rožičeva moka jim da tisti sladek okus, kdor želi si pa lahko doda še malo sladila.

Ponudite jih gostom, še posebej tistim, ki se izogibajo sladkorju. Tudi vegani bodo nad njimi res navdušeni.

Sestavine za mehke bučkine piškote
Za 10-12 piškotov:
120g -130 g naribane bučke
30 g lešnikov (lahko tudi mandljev)
90 g pirine moke
žlička vinskega kamna
ščepec soli
3-4 žlice olivnega olja
1 žlica rožičeve moke
sladilo po izbiri

Kako pripravim mehke bučkine piškote
Bučko umijem, olupim in naribam v posodo. Nekatere bučke spustijo tudi veliko vode, tisto vodo jaz odlijem stran. Naribanim bučkam dodam najprej suhe sestavine in kasneje še olivno olje. Vse skupaj zmešam z žlico. Če je masa preveč suha, lahko dodate še malo olja, če je pa preveč mokra, dodate še malo moke.

Iz mase sem z rokami oblikovala kupčke ter jih polagala na peki papir, katerega sem dala na rešetko. Piškote sem pekla v ventilacijski pečici na 160 °C, 20 minut ter nato jih pustila še par minut v ugasnjeni pečici.

Piškote lahko pojeste brez slabe vesti, saj so brez sladkorja.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Mafini z jabolki in cimetom

Mafini z jabolki in cimetom so okusen in sočen prigrize...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

KUHALNICA: Odličen cheesecake, ki vedno uspe

Cheesecake ali sirova torta je sladica, ki se ji lahko ...

Ali lubenica res povzroča napihnjenost? Resnica o poletni osvežitvi

V poletni vročini se težko upremo rezini sočne, rdeče l...

Kako oživiti ovenelo baziliko – korak za korakom

Bazilika je ena najbolj priljubljenih zelišč pri nas – ...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Iz Jožičine kuhinje: Vložen korenček

Imate domačega korenja v izobilju? Lahko ga vložite in ...

Iz Jožičine kuhinje: Babja jeza

Ste že slišali za jed, ki se imenuje babja jeza? Enosta...

Recept: EPSKA POLETNA SOLATA

Poleti našemu telesu bolj ustrezajo lahke jedi, ki orga...

Iz Jožičine kuhinje: Skutno jabolčni zavitek

Okusen jabolčno skutin zavitek vas bo popolnoma navduši...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.