KUHALNICA: Najboljše ideje za božični jedilnik

Pred vrati so prazniki in če še ne veste, kaj bi skuhali, s čim bi presenetili svoje domače, vam ponujamo tri slastne recepte.
Ravioli z jurčki in rumenjakom (foto:OblizniPrste.si)
Ravioli z jurčki in rumenjakom (foto:OblizniPrste.si)
Ravioli z jurčki in rumenjakom (foto:OblizniPrste.si) Pečenka z zeliščno skorjico (foto: OblizniPrste.si) Piščančja rolada (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Pečenka v zeliščni skorjici
V sredini sočna, mehka in rahla, zunaj obdana z dišečo, aromatično, zeliščno hrustljavo skorjico – takšna bo danes naša pečenka.

Potrebujemo 1,5 kg sveže svinjske vratovine, za zeliščni preliv pa: 4 stroki česna, 1 manjša čebula, 2 do 3 žlice pehtrana, vejica rožmarina, 7 listov žajblja, mleti poper, 1/2 žličke mletega koriandra, 1/2 žličke ingverja, 1/2 žličke suhega mletega čilija (lahko tudi svežega), žlica domače zelenjavne mešanice, sol po potrebi, nastrgana limonina lupina, nastrgana pomarančna lupina, 2 žlici krušnih drobtin, 0,5 dl olja

Meso operemo pod tekočo vodo in ga s papirno servieto osušimo.

Vse sestavine, ki so namenjene za preliv zrežemo, nastrgamo, sesekljamo, zdrobimo in dodatkom olja povežemo v enotno zmes.

S tako pripravljenim prelivom premažemo meso z vseh strani. Meso pečemo v glinenem pekaču, pokrit s pokrovom.

Meso pečemo cca. eno uro in pol (odvisno kako debel kos mesa je). 20 minut pred koncem pečenja odstranimo pokrov in zapečemo zeliščno skorjico. Po pečenju pustimo, da meso 15 minut odleži, nato ga narežemo na rezine in ponudimo. Dober tek!

Kliknite TUKAJ, kjer je recept opremljen tudi s fotografijami, ki vas bodo vodile skozi celoten postopek priprave.
Ta članek se nadaljuje na naslednji strani - KLIKNI TUKAJ >
Stran: 1 2 3

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Okusna domača čokolada

Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem ...

Trije poletni recepti brez kuhanja – za vroče dni, ko ne želite prižgati štedilnika

Ko poletje pokaže zobe, je zadnja stvar, ki si jo želim...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

KUHALNICA: Zdrava in slastna namaza

Ker je ravno čas v katerem se radi družimo z našimi naj...

Domač malinov sirup brez konzervansov – priprava korak za korakom

Ni lepšega kot kozarček domačega malinovega sirupa v po...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup

Jožica razkriva super recept za bezgov sirup z dodatkom...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.