Sestavine za pripravo najboljših mišk z jogurtom:
 1 jogurt
 50 g vaniljev sladkorja (ali 50 g sladkorja in strok vanilije)
 1 jajce
 200 g moke (pšenične, polnozrnate ali pirine)
 1 žlica ruma
 0,5 pecilnega praška
 ščep soli
 naribana limonina lupinica
 sladkor v prahu za posutje
 olje za cvrtje
 
 Priprava najboljših mišk z jogurtom:
 V posodi z žlico dobro zmešamo moko, sladkor, pecilni prašek, sol, naribano limonino lupino, rum, jajce in jogurt.
 
 V posodo za cvrtje vlijemo zadostno količino olja, vsaj nekaj centimetrov, tako da bodo miške lahko plavale. Olje segrejemo na temperaturo okoli 170-180°C. Z žlico zajemamo maso in jo polagamo v vroče olje. Pomagamo si z drugo žlico. Sama, dam slabo polovico žlice za eno miško.
 
Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Preprosto babičino pecivo z jabolki  Med peko miške obračamo s penovko, da se zapečejo iz vseh strani. Pečemo do zlato-rjave barve. Pečene miške s penovko preložimo na krožnik obložen s kuhinjskimi brisačami, da popivnajo odvečno maščobo. 
 Miške zložimo na krožnik in jih posujemo s sladkorjem v prahu. Po želji lahko namesto sladkorja v prahu, miške prelijemo s čokoladnim prelivom. 
 Prijetno sladkanje.  
Še več okusnih receptov najdete tukaj.