KUHALNICA: Obrnjena ananasova torta

Obrnjena ananasova torta je naravnost božanskega okusa in je še hitro pripravljena. Idealna je, ko se najavi nepričakovan obisk in želite postreči nekaj domačega. Ni samo okusna, je tudi lepa za oči.
Obrnjena ananasova trota (foto: OblizniPrste.si)
Obrnjena ananasova trota (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za torto potrebujemo: 200 g moke, 100 g sladkorja, 1 pecilni prašek, 1 jajce, 8 ananasovih rezin, 8 žličk marelične marmelade, 150 ml ananasovega soka, 50 g sladkorja za posip pekača, maslo za namastitev pekača.

Pečico prižgemo na 180 °C, da se med pripravo segreje. Pekač namažemo z maslom in posipamo s sladkorjem, da pokrije dno pekača.

Penasto umešamo jajce skupaj s sladkorjem. Dodamo še ananasov sok.
V drugi posodi zmešamo moko skupaj s pecilnim praškom.

Moko s pecilnim praškom dodamo k jajčni masi in dobro premešamo.

V pekač položimo rezine ananasa in v vsako luknjo na sredini rezine dodamo žličko marelične marmelade.
 
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova pogača

Prelijemo prej pripravljeno zmes po rezinah ananasa. Pečemo 40 minut.

Ko je pečena, jo pustimo 10 – 15 minut, da se ohladi, nato jo obrnemo, da bo ananas na vrhu.

Nasvet
Torta pride dokaj nizka, če želite večjo torto, jo pecite namesto v pekaču premera 26 cm, v manjšem pekaču premera 23 cm. Posledično boste za recept potrebovali manj ananasovih rezin in marelične marmelade. Za recept lahko uporabite svež ananas ali ananasov kompot. Če boste uporabili ananasov kompot, rezine ananasa prej dobro odcedite.

Naj vam tekne!

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

100% naravne rešitve za bolj zdrava jetra

Preverite, kakšni so znaki, če so vaša jetra preobremen...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljše testo za pico

Iz Jožičine kuhinje tokrat recept za najbolj okusno pic...

Iz Jožičine kuhinje: Cvetačna juha

V prispevku boste našli zelo okusen in enostaven recept...

Iz Jožičine kuhinje: Klementine v sirupu

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava poslastica, ki jo mor...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Iz Jožičine kuhinje: Panna cotta s smetano in čokolado

Njami! Za vse ljubitelje čokolade in čokoholike. Prepro...

Iz Jožičine kuhinje: Ribji in jajčni namaz

Iz Jožičine kuhinje prihajata tokrat dva okusna in zdra...

Iz Jožičine kuhinje: Polpeti iz bučk

Tukaj je sezona bučk, iz njih lahko pripravite zelo oku...

Iz Jožičine kuhinje: Grmada

V prispevku boste našli recept za sladko grmado, po kat...

Moč zdravilnih gob: pomoč pri avtoimunih, nevrodegenerativnih boleznih in pri raku

Gobe. Kaj je vaša prva asociacija? Večinoma najprej pom...

KUHALNICA: Govedina z bučnim oljem

Ko kuhamo govejo juho nam vedno ostane kakšen kos goved...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.