KUHALNICA: Piščančja obara

Piščančja obara je preprosta jed iz piščančjega mesa in zelenjave. Je enostavna za pripravo.
Piščančja obara (foto: OblizniPrste.si)
Piščančja obara (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Meni je zelo všeč, ker si jo lahko pripravim na zalogo, shranim v zamrzovalnik in samo na hitro pogrejem, ko sem lačna. Poleg se poda kos kruha, lahko pa si vanjo zakuhamo žličnike.

Piščančja obara – sestavine:
(za 4 osebe)
1 srednje velika čebula
2 večja korenja (cca. 150 g)
200 g krompirja
80 g graha
4 piščančje krače (lahko tudi katerikoli drugi deli piščanca)
1 čajna žlička suhe bazilike
sol po okusu
1,5 – 2 l jušne osnove (ali voda + kocka)

Piščančja obara – priprava:
Korenček in čebulo olupimo, krompir dobro umijemo pod tekočo vodo in po želji olupimo. Odtehtamo grah, čebulo drobno nasekljamo, korenček narežemo na debelejše kolobarje, krompir narežemo na kose.

Na olju prepražimo drobno nasekljano čebulo. Čebulo pražimo toliko časa, da postekleni. Sama jo rada popražim malo dlje, da čisto malo porjavi, ker da obari poseben okus. Dodamo vso zelenjavo in premešamo. Pražimo 2 minuti, večkrat premešamo.

Nato dodamo kose piščanca, zalijemo z jušno osnovo oz. z vodo, kateri dodamo jušno kocko. Če uporabimo kocko, obaro previdno dosolimo, ker že sama kocka vsebuje nekaj soli. Lonec pokrijemo in počakamo, da obara zavre. Ko zavre, jo kuhamo še 25 – 30 minut. Ko je kuhana, dodamo žličko suhe bazilike, premešamo in postrežemo.

Obaro postrežemo s kosom kruha, lahko pa vanjo zakuhamo žličnike.

Uživajte v okusih!

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Iz Jožičine kuhinje: Medeni piškoti

V prispevku boste našli recept za okusne medene piškote...

Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je...

KUHALNICA: Najboljši marmorni kolač

Najboljši marmorni kolač je slasten, rahel in okusen. S...

Namesto kuhanega vina ta zimska alkoholna pijača!

Recept za to pijačo je bil pravi zimski hit že leta 201...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Zdravilna kurkuma v naši prehrani (načini priprave)

Kurkuma, rastlina podobna ingverju, prihaja iz Daljneg...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.