Piškot kakavov knedl – sestavine
 150 g rjavega sladkorja
 30 g kakava v prahu
 50 g temne čokolade z 95 % kakava ali 99%
 170 g polnozrnate pšenične moke
 70 g celih neolupljenih mandljev
 80 g suhih ameriških brusnic
 4 jajca
 1/2 zavoja pecilnega praška
 
 Piškot kakavov knedl – postopek
 V posodo za stepanje ubijemo 4 jajca, dodamo rjavi sladkor in penasto stepemo.
 
 Dodamo moko pomešano s pecilnim praškom, ter jo počasi vmešamo z mešalnikom.
 
 Dodamo kakav v prahu ter ga z kuhalnico vmešamo v maso.
 
 Masi dodamo grobo nasekljane mandlje, nasekljano čokolado in cele brusnice.
 
 Z leseno kuhalnico ali žlico vmešamo sestavine v testo, da se lepo porazdelijo ter vlijemo na pekač, katerega smo predhodno obložili z peki papirjem.
 
 Pekač položimo v predhodno ogreto pečico na 180 °C in pečemo 15- 20 min.
 
 Pečeno testo takoj vzamemo iz pekača in ga še vročega razrežemo.
 
 Počakamo, da se ohladijo in jih zapremo v tesno posodo.
 
 Namig
 Piškoti bodo kljub večji količini sladkorja rahlo grenki, ravno takšni kakršne imamo radi ljubitelji prave čokolade. V kolikor vam grenak okus ne ustreza predlagam, da zmanjšate količino kakava v prahu iz 30 g na 20 g ter povečate količino moke iz 170 g na 180 g. Prav tako pa lahko čokolado z 95 % – 99 % kakavnim deležem zamenjate za jedilno čokolado z 55 % kakavovim deležem. Z menjavo sestavim boste dosegli, da bo piškot bolj milega okusa vendar še vedno dovolj ” čokoladen”.
 
 Želim vam polna usta dobrot ter dober tek!