KUHALNICA: Presni veganski jogurt iz gozdnih sadežev

Ker je letos vreme naklonjeno virozam je vitaminski presni »jogurt« večkrat na našem jedilniku. Vsi ga imamo radi tako za sladico kot zajtrk ali malico. Hitro ga pripravimo in z veseljem užijemo.
Presni veganski jogurt (foto: Tina Teršek)
Presni veganski jogurt (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za presni, veganski »jogurt« iz gozdnih sadežev bomo potrebovali:
2 skodelici presnega rastlinskega mleka, nesladkanega, ½ skodelice presnih chia semen, 1 ½ skodelice zamrznjenih gozdnih sadežev (lahko tudi svežih), 2-3 žličke presnega agavinega sirupa, ščepec nerafinirane himalajske soli, sredica enega vanilijevega stroka, ¼ žličke mlete kurkume

V mešalniku zmeljemo mleko in 1 skodelico gozdnih sadežev(ni jih potrebno predhodno odtaliti), ko masa postane gladka, dodamo chia semena, agavin sirup, sol, kurkumo in sredico vanilijevega stroka. Vse skupaj dobro zmeljemo, da je masa res gladka. Tako pripravljeno zmes nalijemo v kozarčke, preostanek zamrznjenih gozdnih sadežev porazdelimo po kozarčkih. »Jogurt« pustimo stati vsaj pol ure, da razvije svoj okus. Potem ga pa hitro zmanjka.

Ali ste vedeli:
Chia semena so lahko prebavljiva semena, če jih namočimo, ker v stiku s tekočino razvijejo sluzast ovoj. Imajo močno hranilno in energijsko vrednost. Bogata so z vlakninami, omega-3 maščobami, beljakovinami, vitamini in minerali.

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Vonj po domačem kruhu – odslej tudi dvojno pakiranje kvasa Fala

Ni lepšega kot vonj sveže pečenega kruha, ki napolni do...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.