KUHALNICA: Presni veganski jogurt iz gozdnih sadežev

Ker je letos vreme naklonjeno virozam je vitaminski presni »jogurt« večkrat na našem jedilniku. Vsi ga imamo radi tako za sladico kot zajtrk ali malico. Hitro ga pripravimo in z veseljem užijemo.
Presni veganski jogurt (foto: Tina Teršek)
Presni veganski jogurt (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za presni, veganski »jogurt« iz gozdnih sadežev bomo potrebovali:
2 skodelici presnega rastlinskega mleka, nesladkanega, ½ skodelice presnih chia semen, 1 ½ skodelice zamrznjenih gozdnih sadežev (lahko tudi svežih), 2-3 žličke presnega agavinega sirupa, ščepec nerafinirane himalajske soli, sredica enega vanilijevega stroka, ¼ žličke mlete kurkume

V mešalniku zmeljemo mleko in 1 skodelico gozdnih sadežev(ni jih potrebno predhodno odtaliti), ko masa postane gladka, dodamo chia semena, agavin sirup, sol, kurkumo in sredico vanilijevega stroka. Vse skupaj dobro zmeljemo, da je masa res gladka. Tako pripravljeno zmes nalijemo v kozarčke, preostanek zamrznjenih gozdnih sadežev porazdelimo po kozarčkih. »Jogurt« pustimo stati vsaj pol ure, da razvije svoj okus. Potem ga pa hitro zmanjka.

Ali ste vedeli:
Chia semena so lahko prebavljiva semena, če jih namočimo, ker v stiku s tekočino razvijejo sluzast ovoj. Imajo močno hranilno in energijsko vrednost. Bogata so z vlakninami, omega-3 maščobami, beljakovinami, vitamini in minerali.

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...

Humus - namaz iz čičerike

Humus lahko postrežete kot predjed ali kot glavno jed. ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

KUHALNICA: Kremna juha iz buče

Kraljica med juhami, ki preseneti vsakogar. Kremno juho...

KUHALNICA: Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem

Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem, ali kakor ...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.