KUHALNICA: Smuti s figami in mandlji

Fige so krasne za pripravo smutijev. Ne le, da so zdrave, njihov nežen okus se lepo dopolnjuje s praktično katerimkoli sadjem. A meni najljubši smuti s figami je smuti s figami in mandlji.
Smuti s figami in mandlji (Foto: Oblizniprste.si)
Smuti s figami in mandlji (Foto: Oblizniprste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Nežen okus fig, mandljev in kremna tekstura smutija, za katero so ”krive” banane.
 
Le štiri sestavine in nekaj minutk in že boste lahko uživali v okusih smutija s figami in mandlji.
 
Sestavine za smuti s figami in mandlji za 1 osebo:
 
  • 1 banana
  • 2 sveži figi
  • 1,5 dl vode
  • 10 mandljev


Nasvet: Če nimate svežih fig, lahko uporabite tudi suhe. A vam v tem primeru svetujem, da fige za nekaj ur (lahko tudi čez noč) namočite v vodi, da se bodo zmehčale in tako lažje zmlele.

Priprava smutija s figami in mandlji:

Banano olupimo in jo nalomimo v posodico blenderja. Fige operemo in jih cele ali pa razkosane dodamo k bananam. K figam in bananam dodamo še mandlje (cele in neolupljene). Dolijemo še vodo. Vsebino zmiksamo v smuti s figami in mandlji.

Nasvet: Zaradi mandljev svetujem, da smuti miksate 1 do 2 minuti, da se bodo mandlji res dobro zmleli. V kolikor boste uporabili suhe fige, še posebej, če jih prej ne boste namočili, je malce daljši čas miksanja prav tako nujen.

Smuti s figami in mandlji prelijemo v kozarec in uživamo v kremnem okusu smutija!

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Vonj po domačem kruhu – odslej tudi dvojno pakiranje kvasa Fala

Ni lepšega kot vonj sveže pečenega kruha, ki napolni do...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.