KUHALNICA: Testenine z omako iz bučk in mesa

Slastna in enostavna omaka iz bučk in mesa (piščanca ali purana), ki jo naredite v 20 minutah in je primerna za dneve, ko potrebujete hitro in toplo kosilo. Pa poglejmo katere dobrote se skrivajo v današnjem receptu …
Testenine z omako iz bučk in mesa. (foto: OblizniPrste.si)
Testenine z omako iz bučk in mesa. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Testenine z omako iz bučk in mesa – sestavine:
Za 3-4 osebe
0,5 dl rastlinskega olja
2 večji bučki
ščepec pikantne paprike v prahu
1 konzerva paradižnikove omake v kosih
3 piščančji ali puranji zrezki
300 g testenin (v mojem primeru školjkice)
malo sesekljanega peteršilja
za pest naribanega parmezana Grana Padano
majaron
sol
10 g masla
dve žlici kisle smetane
 
PREBERITE TUDI: RECEPTI: 3 slastne jedi iz špargljev

Testenine z omako iz bučk in mesa – postopek:
Na ogenj pristavimo kozico z vodo, da zavre in v njej skuhamo testenine (v vodo ob vretju dodamo 1 polno žličko soli). Ko bodo testenine kuhane dodamo malo masla, da se testenine ne zlepijo skupaj.

V drugi kozici segrejemo olje in na njem za 3 -5 minutk popražimo narezane bučke in na koncu dodamo še ščepec pikantne paprike v prahu.

Bučke odstavimo na prazen krožnik in v kozico dodamo meso narezano na koščke. Dobro prepražimo tudi meso.

Ko je meso pečeno dodamo paradižnikovo omako. Predhodno cele paradižnike narežemo na koščke. Če imate domač paradižnik, pa lahko dodate le tega.

Pelate malenkost pokuhamo, nato pa vrnemo bučke nazaj v kozico. Dodamo malo majarona, kislo smetano in na koncu še sesekljan peteršilj. Vse skupaj pokuhavamo še nekaj minut.

Na koncu dodamo še kuhane testenine (školjkice), kozico odstavimo z ognja in serviramo na krožnik.

Celotno jed posujemo še z naribanim parmezanom in kosilo na hitro je pripravljeno. Enostavno in slastno, sploh za ljubitelje bučk. Naj vam tekne in trebuščki bojo zagotovo polni.

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...

Humus - namaz iz čičerike

Humus lahko postrežete kot predjed ali kot glavno jed. ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

KUHALNICA: Kremna juha iz buče

Kraljica med juhami, ki preseneti vsakogar. Kremno juho...

KUHALNICA: Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem

Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem, ali kakor ...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

KUHALNICA: Dišavni veganski piškoti

Slastni so in zdravi, naredili jih boste hitro, z njimi...

Iz Jožičine kuhinje: Babičina dobrota

Vam gre za nohte s časom, potrebujete enostaven, sočen ...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Iz Jožičine kuhinje: Vložene paprike

Iz Jožičine kuhinje prihaja super recept za vložene pap...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.