Najbolj okusen recept za pripravo bezga

V mesecu maju sveti zdravilni bezeg. Cvetove največkrat uporabljamo za napitke, za sokove in čaj. V tem prispevku pa boste našli odlične nasvete, kako jih pripraviti nekoliko drugače!
Bezgove cvetove lahko pripravimo kot okusen obrok. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Bezgove cvetove lahko pripravimo kot okusen obrok. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Bezgove cvetove nabiramo v sončnem vremenu. Naberemo bogate cvetove, pazimo, da čim več praha ostane na njih. Cvetove dobro pregledamo, da na njih ni mravelj ali kakih drugih žuželk. Nato pa jih lahko pripravimo kot slastni obrok.

Potrebujemo deset cvetov in dva razžvrkljana jajca. V razžvrkljana jajc dodamo še ščepec soli, nato pa vanje potopimo cvet za cvetom.

Segrejemo ponvo, v katero smo nalili za pol prsta olja in takšne cvetove ocvremo, da zarumenijo. Odlagamo jih na krožnik, na katerega smo dali papirnato brisačko, da vpije odvečno maščobo. Takoj postrežemo. Zraven lahko jemo kruh, solato.

Pripravimo jih lahko tudi tako, da v skledo vmešamo moko, jajce in mleko. Gladka zmes naj ne bo preveč tekoča, da se bo lepo oprijela bezgovega cvetja. Cvet namočimo, nato pa ocvremo v ponvi na olju.

Pripravimo lahko tudi pivsko testo. V skledo stresemo nekaj moke, dodamo jajce, nato pa med mešanjem prilivamo pivo. Zmes ne sme biti preveč tekoča, da se bo lepo oprijela cvetov. Ocvremo v ponvi, v katero smo dali nekaj olja.

Dober tek!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Vonj po domačem kruhu – odslej tudi dvojno pakiranje kvasa Fala

Ni lepšega kot vonj sveže pečenega kruha, ki napolni do...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.