Najbolj okusen recept za pripravo bezga

V mesecu maju sveti zdravilni bezeg. Cvetove največkrat uporabljamo za napitke, za sokove in čaj. V tem prispevku pa boste našli odlične nasvete, kako jih pripraviti nekoliko drugače!
Bezgove cvetove lahko pripravimo kot okusen obrok. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Bezgove cvetove lahko pripravimo kot okusen obrok. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Bezgove cvetove nabiramo v sončnem vremenu. Naberemo bogate cvetove, pazimo, da čim več praha ostane na njih. Cvetove dobro pregledamo, da na njih ni mravelj ali kakih drugih žuželk. Nato pa jih lahko pripravimo kot slastni obrok.

Potrebujemo deset cvetov in dva razžvrkljana jajca. V razžvrkljana jajc dodamo še ščepec soli, nato pa vanje potopimo cvet za cvetom.

Segrejemo ponvo, v katero smo nalili za pol prsta olja in takšne cvetove ocvremo, da zarumenijo. Odlagamo jih na krožnik, na katerega smo dali papirnato brisačko, da vpije odvečno maščobo. Takoj postrežemo. Zraven lahko jemo kruh, solato.

Pripravimo jih lahko tudi tako, da v skledo vmešamo moko, jajce in mleko. Gladka zmes naj ne bo preveč tekoča, da se bo lepo oprijela bezgovega cvetja. Cvet namočimo, nato pa ocvremo v ponvi na olju.

Pripravimo lahko tudi pivsko testo. V skledo stresemo nekaj moke, dodamo jajce, nato pa med mešanjem prilivamo pivo. Zmes ne sme biti preveč tekoča, da se bo lepo oprijela cvetov. Ocvremo v ponvi, v katero smo dali nekaj olja.

Dober tek!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Iz Jožičine kuhinje: Medeni piškoti

V prispevku boste našli recept za okusne medene piškote...

Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je...

KUHALNICA: Najboljši marmorni kolač

Najboljši marmorni kolač je slasten, rahel in okusen. S...

Namesto kuhanega vina ta zimska alkoholna pijača!

Recept za to pijačo je bil pravi zimski hit že leta 201...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.