Najbolj okusen recept za pripravo bezga

V mesecu maju sveti zdravilni bezeg. Cvetove največkrat uporabljamo za napitke, za sokove in čaj. V tem prispevku pa boste našli odlične nasvete, kako jih pripraviti nekoliko drugače!
Bezgove cvetove lahko pripravimo kot okusen obrok. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Bezgove cvetove lahko pripravimo kot okusen obrok. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Bezgove cvetove nabiramo v sončnem vremenu. Naberemo bogate cvetove, pazimo, da čim več praha ostane na njih. Cvetove dobro pregledamo, da na njih ni mravelj ali kakih drugih žuželk. Nato pa jih lahko pripravimo kot slastni obrok.

Potrebujemo deset cvetov in dva razžvrkljana jajca. V razžvrkljana jajc dodamo še ščepec soli, nato pa vanje potopimo cvet za cvetom.

Segrejemo ponvo, v katero smo nalili za pol prsta olja in takšne cvetove ocvremo, da zarumenijo. Odlagamo jih na krožnik, na katerega smo dali papirnato brisačko, da vpije odvečno maščobo. Takoj postrežemo. Zraven lahko jemo kruh, solato.

Pripravimo jih lahko tudi tako, da v skledo vmešamo moko, jajce in mleko. Gladka zmes naj ne bo preveč tekoča, da se bo lepo oprijela bezgovega cvetja. Cvet namočimo, nato pa ocvremo v ponvi na olju.

Pripravimo lahko tudi pivsko testo. V skledo stresemo nekaj moke, dodamo jajce, nato pa med mešanjem prilivamo pivo. Zmes ne sme biti preveč tekoča, da se bo lepo oprijela cvetov. Ocvremo v ponvi, v katero smo dali nekaj olja.

Dober tek!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

KUHALNICA: Okusna domača čokolada

Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem ...

Trije poletni recepti brez kuhanja – za vroče dni, ko ne želite prižgati štedilnika

Ko poletje pokaže zobe, je zadnja stvar, ki si jo želim...

KUHALNICA: Osvežilna limonina krema

Sonce nas je te dni prijetno grelo in k takemu vremenu ...

Okusno in domače: Preproste gobje jedi

Sezona gob je tukaj. Če jih tudi vi radi nabirate in je...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Zeliščni vrt na balkonu – kaj uspeva tudi v lončkih in ob minimalni skrbi

Sveža zelišča niso le kulinarična poslastica, temveč tu...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

KUHALNICA: Mehki in slastni medenjaki

Medenjaki … mmmm. Med in vonj po cimetu me vedno z misl...

Iz Jožičine kuhinje: Domači krompirjevi kroketi

Odličen recept za hitro kosilo: Hrustljavi, zelo okusni...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.