Najboljši recept: Babičina gobova juha

Sezona gob je tu! Če jih radi nabirate in jeste, boste zagotovo iz njih pripravili tudi gobovo juho. V prispevku najdete najboljši babičin recept!
Ste že pripravili gobovo juho po starem babičinem receptu? (Foto: Freepik.com)
Ste že pripravili gobovo juho po starem babičinem receptu? (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Gobova juha je zelo okusna in nasitna jed. Primerna je tudi za vse tiste, ki ne uživajo mesa. Priprava je dokaj enostavna, po receptu naših babic.

Ta gobova juha je zares zelo okusna. Ko jo boste enkrat pripravili po temu receptu, je zagotovo ne boste več kuhali drugače.

Za pripravo juho boste potrebovali olje, čebulo, česen, peteršilj, gobe, krompir, vodo, lovorov list, kislo smetano, sol in poper.

Recept je za štiri osebe.

Najprej na olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo. Ko nekoliko porumeni, dodamo na drobno sesekljan česen. Ko ta lepo zadiši, stresemo eno skodelico na drobno narezanih gob.

Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Gobe prej očistimo, narežemo, pokuhamo nekaj minutk v vreli vodi, odcedimo in ohladimo. Uporabite lahko mešane gobe. Bolj okusne bodo, če jih boste narezali zares na drobno.

Gobe, ki smo jih pridali čebuli in česnu, na hitro prepražimo, nato pa zalijemo z vodo, da so lepo pokrite. Kuhamo na zmerni temperaturi.

 

Nato olupimo tri srednje debele krompirje. Operemo in dva naribamo, tretjega pa narežemo na drobne koščke.

Tako pripravljen krompir dodamo gobam, ki se kuhajo. Krompirja ne spiramo, škrob bo namreč juho še malce zgostil.

Nato zalijemo, da je krompir lepo pokrit, dodamo lovor in kuhamo približno dvajset minut do pol ure, naj lepo narahlo vre. Po potrebi dolivamo vodo.

Proti koncu kuhanja dodamo še kislo smetano. V decilitru vode zmešamo štiri velike žlice kisle smetane, da se ta lepo razpusti. Nato pa mešanico vlijemo v gobovo juho. Na tak način bomo preprečili, da bi se smetana obdržala v grudicah.

Pokuhamo še pet minut, solimo in popramo po okusi, čisto na koncu pa juhi dodamo še na drobno sesekljan peteršilj.

Juha je gotova!

 

PREBERITE ŠE: Najboljši recept za goveje zrezke v gobovi omaki. KLIKNITE TUKAJ! 

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

KUHALNICA: Okusna domača čokolada

Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem ...

Trije poletni recepti brez kuhanja – za vroče dni, ko ne želite prižgati štedilnika

Ko poletje pokaže zobe, je zadnja stvar, ki si jo želim...

KUHALNICA: Osvežilna limonina krema

Sonce nas je te dni prijetno grelo in k takemu vremenu ...

Okusno in domače: Preproste gobje jedi

Sezona gob je tukaj. Če jih tudi vi radi nabirate in je...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Zeliščni vrt na balkonu – kaj uspeva tudi v lončkih in ob minimalni skrbi

Sveža zelišča niso le kulinarična poslastica, temveč tu...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

KUHALNICA: Mehki in slastni medenjaki

Medenjaki … mmmm. Med in vonj po cimetu me vedno z misl...

Iz Jožičine kuhinje: Domači krompirjevi kroketi

Odličen recept za hitro kosilo: Hrustljavi, zelo okusni...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.