Najboljši recept za domače "bounty" čokoladice

Ena naših ljubših sladic so doma pripravljene presne kokosove čokoladice, saj se okus kokosa in čokolade odlično dopolnjujeta. Ker ne vsebujejo umetnih barvil, konzervansov in rafiniranega sladkorja,… si takšno sladico privoščimo z lažjim srcem.
Najboljše bounty čokoladice (foto: Tina Teršek)
Najboljše bounty čokoladice (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za "bounty" čokoladice bomo potrebovali:
Sestavine za sredico:
180g presnega ribanega kokosa*
20g presnega kokosovega olja*
40g presnega kokosovega masla*
15ml presnega agavinega sirupa(ali po okusu)*
1 žlička presnega medu* (za vegane dodatna žlička presnega agavinega sirupa*)
Ščepec nerafinirane himalajske soli*
Ščepec vanilije v prahu(ali pol sredice enega vanilijevega stroka)*
1dcl presnega rastlinskega mleka*(če tega nimate, lahko nadomestite z vodo)
*iz kontrolirane ekološke pridelave

Čokoladni preliv:
60g presnega kakavovega masla*
45g presnega kakava v prahu*
15ml presnega agavinega sirupa*
10g presne algarrobe (mesquite)*

Vse sestavine razen kokosovega olja in kokosovega masla damo v posodo. Maslo in olje stopimo nad paro in ju nato dodamo k ostalim sestavinam. Z roko dobro premešamo maso, ki se mora sprijemati. Pripravimo si pravokoten model, ki ga obložimo s folijo. Če nimamo modela, si lahko pomagamo tudi s plastično posodo za shranjevanje živil. Maso dobro pritisnemo ob dno in vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za 30 minut.

Ko je masa ohlajena, jo previdno razrežemo na poljubno velike pravokotnike in jih postavimo v hladilnik. Med tem pripravimo čokoladni preliv. Nad paro stopimo kakavovo in kokosovo maslo, dodamo kakav v prahu, agavin sirup in algarrobo. Zmes dobro premešamo saj ne sme vsebovati grudic. V tako pripravljen preliv pomakamo pravokotnike in jih odložimo na desko obloženo s peki papirjem. Postavimo jih v zamrzovalnik, da se čokolada strdi. Postopek pomakanja ponovimo 2-3 krat. Ko jih pomočimo zadnjič, jih lahko posujemo z ribanim kakavom.

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

KUHALNICA: Okusna domača čokolada

Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem ...

Trije poletni recepti brez kuhanja – za vroče dni, ko ne želite prižgati štedilnika

Ko poletje pokaže zobe, je zadnja stvar, ki si jo želim...

KUHALNICA: Osvežilna limonina krema

Sonce nas je te dni prijetno grelo in k takemu vremenu ...

Okusno in domače: Preproste gobje jedi

Sezona gob je tukaj. Če jih tudi vi radi nabirate in je...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Zeliščni vrt na balkonu – kaj uspeva tudi v lončkih in ob minimalni skrbi

Sveža zelišča niso le kulinarična poslastica, temveč tu...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

KUHALNICA: Mehki in slastni medenjaki

Medenjaki … mmmm. Med in vonj po cimetu me vedno z misl...

Iz Jožičine kuhinje: Domači krompirjevi kroketi

Odličen recept za hitro kosilo: Hrustljavi, zelo okusni...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.