Naredite sami: Kocke za domačo juho

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: K. K. | 27.1.2025
Sami lahko zelo hitro naredite zelenjavne kocke za juho. Recept je povsem preprost, kocke pa vam bodo omogočile, da boste imeli domačo juho na krožniku v trenutku!
S pomočjo zelenjavnih kock za juho bo juha na mizi tudi takrat, ko ne boste imeli veliko časa. (Foto: Freepik.com)
S pomočjo zelenjavnih kock za juho bo juha na mizi tudi takrat, ko ne boste imeli veliko časa. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Zelo hitro lahko sami pripravite kocke za domačo juho. Na tak način boste lahko zelo hitro pripravljali juho in bo na mizi tudi takrat, ko ne boste imeli veliko časa. Kocke za juho pa lahko vzamete tudi s seboj na potovanje, na dopust in si privoščite juho, kjer koli že boste.

Iz enega recepta boste dobili devet kock za domačo juho.

Potrebovali boste en manjši krompir, eno večje korenje, ena manjša bučka, majhna glavica česna, šopek peteršilja, 100g soli in žličko olja.

Vse sestavine dobro očistite, nato pa jih drobno sesekljajte in dodajte v lonec. Vanj nalijte še toliko vode, da bodo vse sestavine pokrite, nato pa počasi kuhajte. Mešajte in kuhajte toliko časa, da bo voda izparela.

Nato dodajte še sol, olje, dobro premešajte in odstavite. Dobljeno zmes dobro pretlačite, nato pa jo dajte na peki papir, da se ohladi. Lahko pa jo daste tudi v modelček za led in počakate, da se ohladi.

Hladne kocke nato zamrznite, ko boste želeli skuhati juho, pa jih uporabite.

Odlično, enostavno in domače!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Ko se presežki hrane iz trgovin spremenijo v okusne obroke

Ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi s kruhom, sadjem in ...

Prebavne težave po prazničnih pojedinah – kako si pomagati?

Prazniki so čas obilja, druženja in uživanja v hrani. A...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočni meni za občutljiv želodec: Kaj jesti, če imate težave s prebavo?

Velikonočni prazniki so čas za druženje in praznične do...

Kaj jesti, ko zabolijo kosti?

Kosti kot mehansko trdni oporniki naše telesne zgradbe ...

Preprosti načini za preprečevanje vetrov

Vetrovi in napenjanje so pogoste težave, ki lahko vpliv...

Zakaj se po zimi počutimo izčrpane? To so najpogostejši vzroki za pomladno utrujenost

Pomlad prinaša obljubo nove energije in ponovnega prebu...

Naravni načini za premagovanje spomladanske utrujenosti

Pomlad je čas sprememb, ko se narava prebudi, vendar se...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Kako naravno znižati holesterol v treh korakih

Povišan holesterol je eden glavnih dejavnikov tveganja ...

S temi živili boste ohranili kožo sijočo in prožno tudi v zlatih letih

Lepota se ne začne zgolj pri kremah in serumih, temveč ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.