RECEPT BRALKE: Polnjene paprike malce drugače

Imate radi polnjene paprike? Preberite recept, ki nam ga je poslala bralka in je primeren tudi za vse tiste, ki ne jedo mesa.
Zelenjavne polnjene paprike (foto: osebni arhiv bralke)
Zelenjavne polnjene paprike (foto: osebni arhiv bralke)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Prejeli smo odličen recept za popolno zelenjavno kosilo, ki zelo prija, ni obremenilno za želodec in mešanica različnih zdravih okusov. Polnjene paprike brez mesa, po katerih lahko posežejo tudi vegetarijanci in vegani ter vsi tisti, ki ne jedo mesa.

»Na vrtu je zelenjave v izobilju in tudi zato so to najlepši dnevi v letu. Pogledaš na vrt, vzameš, kar je zrelo, uporabiš malce domišljije in že imaš okusno in skoraj brezplačno zdravo kosilo,« je zapisala naša bralka Tadeja.

Njen recept za zelenjavne polnjene paprike je sledeč:
Potrebovali boste zrele paprike in paradižnike, šop peteršilja, pol večje buče, sol in poper, malce bazilike, bio paradižnikovo mezgo, čebulo in riž.

Vzamete toliko pesti riža kot imate paprik. Za deset minut ga pokuhate v slani vodi, nato odcedite in počakate, da se malce ohladi.

Medtem z mešalnikom na drobno sesekljate peteršilj, eno čebulo in pet strokov česna.

Vzamete bučo, če je lupina trda, jo olupite, očistite semena in naribate na drobno.

Nato zmešate riž, bučo in sesekljane začimbe. Dosolite in dodate poper. Dobro premešate.

Izdolbete paprike in jih nadevate. Polagate v lonec.

Nato pripravite paradižnikovo omako. Zrele paradižnike operete, narežete, dodate malce vode in bio paradižnikovo mezgo ter s paličnim mešalnikom pasirate tako dolgo, da dobite gladko zmes. Če je pregosta, dodate še malce vode.

Paradižnikovo omako solite, poprate po okusu in dodate na drobno sesekljano baziliko. Nato prelijete čez paprike, naj jih popolnoma prekrije.

Kuhate približno eno uro na zmerni temperaturi.

Dober tek vam želim!

Imate tudi vi domač in preizkušen recept, ki bi ga želeli deliti z nami? Pošljite ga skupaj s fotografijami na naš elektronski naslov urednistvo@mojaleta.si in objavili ga bomo.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

KUHALNICA: Okusna domača čokolada

Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem ...

Trije poletni recepti brez kuhanja – za vroče dni, ko ne želite prižgati štedilnika

Ko poletje pokaže zobe, je zadnja stvar, ki si jo želim...

KUHALNICA: Osvežilna limonina krema

Sonce nas je te dni prijetno grelo in k takemu vremenu ...

Okusno in domače: Preproste gobje jedi

Sezona gob je tukaj. Če jih tudi vi radi nabirate in je...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Zeliščni vrt na balkonu – kaj uspeva tudi v lončkih in ob minimalni skrbi

Sveža zelišča niso le kulinarična poslastica, temveč tu...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

KUHALNICA: Mehki in slastni medenjaki

Medenjaki … mmmm. Med in vonj po cimetu me vedno z misl...

Iz Jožičine kuhinje: Domači krompirjevi kroketi

Odličen recept za hitro kosilo: Hrustljavi, zelo okusni...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.