RECEPT: Najbolj okusna jabolčna marmelada

Jabolčna marmelada je zares univerzalna, zato jo je dobro imeti vsaj nekaj kozarcev v zimski ozimnici. Preverite recept za zares okusno jabolčno marmelado!
Tudi iz jabolk lahko skuhate odlično marmelado. (Foto: Arhiv)
Tudi iz jabolk lahko skuhate odlično marmelado. (Foto: Arhiv)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ste se že kdaj lotili priprave jabolčne marmelade? Če ste prikimali, potem veste, da je postopek enostaven, marmelada pa zelo okusna, poleg tega pa ima dolg rok uporabe.

Uporabite jo lahko kot namaz za na kruh, odlična je v palačinkah, tudi v raznih pecivih, sadnih kupah … Jabolčna marmelada pa je lahko tudi zelo domiselno darilo. Vsak se jo bo razveselil.

 Preberite tudi: Recepti iz Jožičine kuhinje: Kokosova rolada s čokolado (brez peke)

Enostavna jabolčna marmelada

Zanjo poste potrebovali kilogram olupljenih in očiščenih jabolk. Potrebovali boste tudi 450 do 500g sladkorja, pol žličke cimeta v prahu, sok ene do dveh limon.

Jabolka lahko narežete na majhne koščke, v tem primeru boste proti koncu uporabili palični mešalnik in jabolka spasirali, da boste dobili gladko marmelado. Lahko pa jabolka naribate in na koncu boste dobili jabolčni jam, kar pomeni, da bo marmelada vsebovala tudi nekaj koščkov jabolk. Izberite način, ki vam najbolj ustreza.

Ko jabolka narežete na koščke ali naribate, jih polijete s sokom limone ter premešate. Tako boste preprečili, da bi bila jabolka temno rjava.

 

Preberite tudi: Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Nato daste jabolka v lonec in na štedilnik. Kuhate in dodajate sladkor. Želirnega sladkorja ne potrebujete, saj jabolka vsebujejo pektin in bo marmelada dovolj gosta.

Mešate in počasi kuhate dobro uro. Pri kraju kuhanja dodate še cimet, dobro premešate, nato pa marmelado, če ste kuhali jabolka, narezana na koščke, še dobro spasirate s paličnim mešalnikom.

Marmelado nato še vročo prelijete v čiste kozarce s pokrovom. Dobro zaprete, zavijete v debelo brisačo ali odejo in pustite, da se počasi ohlaja.

Nato jo zložite na police v temen in primerno hladen prostor, kjer bo počakala na zimske dni!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

100% naravne rešitve za bolj zdrava jetra

Preverite, kakšni so znaki, če so vaša jetra preobremen...

Očistite svoje črevesje z živili, ki jih imate doma

Prebavni sistem igra ključno vlogo pri vašem zdravju in...

Sadje, ki nežno očisti črevesje – in okrepi prebavo

V zrelih letih se pogosto zgodi, da prebava ni več tako...

Zdravje na mizi: Domači bučni kruh

Ste že slišali za bučni kruh? Poleg tega, da je izredno...

FMD DIETA – ste že slišali za njo? Dieta, ki deluje enako kot post, a ni postenje

Ste že slišali za FMD dieto? To je posebna dieta, ki po...

Vas mučijo napenjanje, zaprtje, neredna prebava? Jejte TO in vaša prebava se bo uredila!

Predstavljamo vam sestavino (in živila), ki vam lahko p...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Iz Jožičine kuhinje: Panna cotta s smetano in čokolado

Njami! Za vse ljubitelje čokolade in čokoholike. Prepro...

Moč zdravilnih gob: pomoč pri avtoimunih, nevrodegenerativnih boleznih in pri raku

Gobe. Kaj je vaša prva asociacija? Večinoma najprej pom...

Recept: Timijanov sirup z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

3 super živila, ki pomagajo pri hujšanju in veljajo za ekspresne toplice maščob

Spoznajte 3 super živila, ki dokazano pomagajo pri hujš...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.