RECEPT: Najbolj okusna jabolčna marmelada

Jabolčna marmelada je zares univerzalna, zato jo je dobro imeti vsaj nekaj kozarcev v zimski ozimnici. Preverite recept za zares okusno jabolčno marmelado!
Tudi iz jabolk lahko skuhate odlično marmelado. (Foto: Arhiv)
Tudi iz jabolk lahko skuhate odlično marmelado. (Foto: Arhiv)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ste se že kdaj lotili priprave jabolčne marmelade? Če ste prikimali, potem veste, da je postopek enostaven, marmelada pa zelo okusna, poleg tega pa ima dolg rok uporabe.

Uporabite jo lahko kot namaz za na kruh, odlična je v palačinkah, tudi v raznih pecivih, sadnih kupah … Jabolčna marmelada pa je lahko tudi zelo domiselno darilo. Vsak se jo bo razveselil.

 Preberite tudi: Recepti iz Jožičine kuhinje: Kokosova rolada s čokolado (brez peke)

Enostavna jabolčna marmelada

Zanjo poste potrebovali kilogram olupljenih in očiščenih jabolk. Potrebovali boste tudi 450 do 500g sladkorja, pol žličke cimeta v prahu, sok ene do dveh limon.

Jabolka lahko narežete na majhne koščke, v tem primeru boste proti koncu uporabili palični mešalnik in jabolka spasirali, da boste dobili gladko marmelado. Lahko pa jabolka naribate in na koncu boste dobili jabolčni jam, kar pomeni, da bo marmelada vsebovala tudi nekaj koščkov jabolk. Izberite način, ki vam najbolj ustreza.

Ko jabolka narežete na koščke ali naribate, jih polijete s sokom limone ter premešate. Tako boste preprečili, da bi bila jabolka temno rjava.

 

Preberite tudi: Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Nato daste jabolka v lonec in na štedilnik. Kuhate in dodajate sladkor. Želirnega sladkorja ne potrebujete, saj jabolka vsebujejo pektin in bo marmelada dovolj gosta.

Mešate in počasi kuhate dobro uro. Pri kraju kuhanja dodate še cimet, dobro premešate, nato pa marmelado, če ste kuhali jabolka, narezana na koščke, še dobro spasirate s paličnim mešalnikom.

Marmelado nato še vročo prelijete v čiste kozarce s pokrovom. Dobro zaprete, zavijete v debelo brisačo ali odejo in pustite, da se počasi ohlaja.

Nato jo zložite na police v temen in primerno hladen prostor, kjer bo počakala na zimske dni!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Zeleni čaj in hujšanje: kaj res deluje in kaj so miti?

Zeleni čaj že dolgo velja za napitek, ki bi lahko pomag...

Fala Slonček išče zmagovalni recept za kruh

V soboto, 15. novembra, bo v Ljubljani omamno dišalo po...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Imate radi krompir? Potem morate to nujno vedeti ...

Če tudi vi skoraj vsak dan jeste krompir, potem morate ...

Okusno in zdravo: Kroglice iz banane in kokosa

Zelo zdrave so, recept je popolnoma preprost. Preberite...

Ste vedeli, da lahko instant kava škoduje vašemu vidu?

Za mnoge ljudi je skodelica kave vsakodnevni obred, bre...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.