Vsi dobro poznamo jabolčni kis in njegove zdravilne učinke na naše telo. Med njimi je tudi ta, da jabolčni kis uspešno topi odvečno maščobo. To pa zato, ker pospešuje metabolizem in pomaga, da se hrana, ki jo zaužijemo, hitreje prebavi in tudi pretvori v energijo.
Ko zaužijemo jabolčni kis, ta povzroči, da naša prebava prične proizvajati več želodčne kisline. Ta pa pospešuje razgradnjo hrane in hujšanje je zato lažje.
Ena žlička pred kosilom in večerjo
Če boste vsak dan pred kosilom in pred večerjo popili žličko jabolčnega kisa, razredčenega s kozarcem vode, boste v 12 tednih shujšali štiri kilograme.
Jabolčni kis efektivno pomaga, če ga spijemo pred obrokom. Zmešamo ga z vodo in popijemo dvajset minut pred jedjo.

Zdravilne lastnosti jabolčnega kisa
Jabolčni kis vsebuje pektin, ki znižuje nevarni holesterol v krvi ter pomaga, da se maščoba topi hitreje. Poleg tega krepi kri, znižuje previsok krvni tlak, ureja prebavo, odpravlja krče v črevesju in črevesje tudi čisti.
Če se boste odločili in poskusili shujšati z jabolčnim kisom, potem izberite kakosten kis.
Povzeto po Stilkurir.rs