Bučke: Izvirne ideje za uporabo

Preverite odlične ideje, kako bučkam, ki so letos večinoma zelo bogato rodile, podaljšati uporabnost čez vse leto. Presenečeni boste, na koliko različnih načinov je možno uporabiti to vsestransko zelenjavo!
Ste vedeli, da lahko iz bučk pripravite celo testo za pico? Ali jih posušite za začimbo za zgostitev ali zdrav čips? (Foto: Freepik.com)
Ste vedeli, da lahko iz bučk pripravite celo testo za pico? Ali jih posušite za začimbo za zgostitev ali zdrav čips? (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

So tudi vam letos buče odlično rodile?

Preverite nekaj izvirnih idej, kako jih čim bolj vsestransko uporabiti, ki smo si jih izposodili na Facebooku pri spretnih kuharicah in kuharjih.

 

1) Zamrznjene bučke

Tudi bučke seveda lahko zamrznemo, pri čemer se okus ne spremeni zelo, le bučke so nekoliko prej mehke in kuhane.

Lahko jih zamrznete narezane na kocke ali kolobarje, naribane (za zgostitev juh, omak in golažev), zmečkane ali celo panirane za hiter in zdrav obrok. Če boste zamrzovali panirane, jih najprej ohladite na pladnju v hladilniku (da se ne sprimejo) in jih šele nato spakirajte skupaj za zamrzovalnik.  

 

2) Testo za pico iz bučk

Ste vedeli, da lahko iz bučk pripravite tudi testo za pico oziroma bučkino testo?

Eno večjo bučko naribate, jo posolite, da spusti vodo, jo ožamete, nato pa zmešate z jajcem, začimbami in po želji tudi z naribanim sirom. Testo razporedite po pekaču, pecite na 180 stopinj Celzija približno 15 minut, dodajte nadev in še nekaj minut pecite skupaj z nadevom. 

 

3) Vložene bučke

Ja, tudi bučke lahko vlagamo in jim tudi tako podaljšamo uporabnost čez celo leto.

Vlagate jih lahko olupljene ali neolupljene v kisu (podobno kot vlagate kumarice, dodate le rezino čebule, strok česna in cel poper), slanici ali olivnem olju.

 

4) Kompot iz bučk

Bučke so zelo sladka zelenjava, zato ni čudno, da so primerne tudi za kompot. Tisti, ki so ga že pripravljali in jedli, pravijo, da je odličen!

 

5) Posušene in zmlete za začimbo ali čips

Bučke lahko tudi posušite in zmeljete ter potem vse leto uporabljate kot začimbo za zgostitev tako juh kot omak, prikuh in golaža pa tudi smutijev.

Bučke najprej na drobno narežite, nato jih posušite v sušilcu za sadje, dehidratorju ali pečici. Lahko jih narežete tudi na kolobarje in nato posušene uživate kot bučkin čips. 

 

6) Številne jedi iz bučk

Bučke so resnično zelo univerzalna zelenjava, iz katere je možno pripraviti številne jedi - bučkine polpete, smetanove bučke, polnjene bučke, bučkin pire, popečene bučkine špagete, bučno juho, bučkino musako, bučkino-skutin štrudelj ...

Pa dober tek!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.