Ideje za velikonočno barvanje pirhov (naših Facebook sledilcev)

Na našem Facebook profilu smo sledilce prosili, da z nami delijo slike lanskih velikonočnih pirhov. To je izbor nekaj najlepših idej.
Že veste, kako boste letos barvali pirhe? (Foto: Freepik.com)
Že veste, kako boste letos barvali pirhe? (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Velika noč je ena izmed najpomembnejših krščanskih praznikov, ki ga praznujejo po vsem svetu. Tudi v Sloveniji ima Velika noč velik pomen in je zaznamovana z verskimi obredi ter številnimi tradicionalnimi navadami. 

Velika noč je sicer vedno prvo nedeljo po prvi pomladni polni luni. Prva pomladna polna luna je letos že bila, in sicer v ponedeljek, 25. marca. Velika noč bo tako v nedeljo, 31. marca, velikonočni ponedeljek pa bo sledil 1. aprila, dan kasneje.

Ali veste, zakaj barvamo barvamo jajca za veliko noč?

Simbolika pirhov naj bi bila povezana tudi s Kristusovim vstajenjem: podobno kot iz jajčne lupine pride na dan novo življenje, je tudi Kristus zdrobil lupino svojega groba in vstal od mrtvih. Danes barvanje pirhov, bolj ali manj, pomeni zabavo za celo družino.

Že veste, kako boste letos pobarvali jajca?

Pripravili smo nekaj idej, in sicer smo na našem Facebook profilu prosili sledilce, da z nami delijo fotografije velikonočnih pirhov prejšnjega leta.

Predstavljamo vam izbor najlepših.

1. ALENKA JAKOLIČ

Foto: Alenka Jakolič

 

2. ANKICA SILAR

 

Foto: Ankica Silar

3. JANA HOMAR

 

Foto: Jana Homar

4.  MARIJA LAMPRET

Foto: Marija Lampret

5.  MARJANCA ZAKRAJŠEK

Foto: Marjanca Zakrajšek

6. POLONA ZARNIK

Foto: Polona Zarnik

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Barvanje jajc Velika noč Velikonočni pirhi
Morda te zanima tudi:

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Najbolj brani recept: Kruh brez moke

Ta recept je postal pravi internetni hit. Vsi ga pečejo...

Dan soseda: Skodelica kave, nasmeh in pogovor – danes je pravi dan za to

Vsako leto 7. aprila praznujemo Dan soseda – dan, namen...

Kako varno nakupovati na spletu?

Spet je tu november, mesec nakupovalne mrzlice, velikih...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.