Ideje za velikonočno barvanje pirhov (naših Facebook sledilcev)

Na našem Facebook profilu smo sledilce prosili, da z nami delijo slike lanskih velikonočnih pirhov. To je izbor nekaj najlepših idej.
Že veste, kako boste letos barvali pirhe? (Foto: Freepik.com)
Že veste, kako boste letos barvali pirhe? (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Velika noč je ena izmed najpomembnejših krščanskih praznikov, ki ga praznujejo po vsem svetu. Tudi v Sloveniji ima Velika noč velik pomen in je zaznamovana z verskimi obredi ter številnimi tradicionalnimi navadami. 

Velika noč je sicer vedno prvo nedeljo po prvi pomladni polni luni. Prva pomladna polna luna je letos že bila, in sicer v ponedeljek, 25. marca. Velika noč bo tako v nedeljo, 31. marca, velikonočni ponedeljek pa bo sledil 1. aprila, dan kasneje.

Ali veste, zakaj barvamo barvamo jajca za veliko noč?

Simbolika pirhov naj bi bila povezana tudi s Kristusovim vstajenjem: podobno kot iz jajčne lupine pride na dan novo življenje, je tudi Kristus zdrobil lupino svojega groba in vstal od mrtvih. Danes barvanje pirhov, bolj ali manj, pomeni zabavo za celo družino.

Že veste, kako boste letos pobarvali jajca?

Pripravili smo nekaj idej, in sicer smo na našem Facebook profilu prosili sledilce, da z nami delijo fotografije velikonočnih pirhov prejšnjega leta.

Predstavljamo vam izbor najlepših.

1. ALENKA JAKOLIČ

Foto: Alenka Jakolič

 

2. ANKICA SILAR

 

Foto: Ankica Silar

3. JANA HOMAR

 

Foto: Jana Homar

4.  MARIJA LAMPRET

Foto: Marija Lampret

5.  MARJANCA ZAKRAJŠEK

Foto: Marjanca Zakrajšek

6. POLONA ZARNIK

Foto: Polona Zarnik

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Barvanje jajc Velika noč Velikonočni pirhi
Morda te zanima tudi:

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.