Iz Jožičine kuhinje: Hitre kremne rezine

Jožica tokrat predstavlja recept za slastne kremne rezine, ki vedno uspejo.
Slastne kremne rezine (foto: Jožica Ostrožnik)
Slastne kremne rezine (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Tale recept pa za vse tiste, ki vam kremne rezine delajo preglavice pri izdelavi, ali nimate veliko časa.

Vse kar potrebujete za 6 velikih kremnih rezin je: 2 kosa svežega listnatega testa (32 krat 25 cm), 3 vrečke Galetta krem pudinga okus vanilije (3 krat po 85 gr), 1/2 l hladnega mleka, 1/2 l sladke smetane za stepanje (alpske) in še:1/2 l sladke smetane za stepanje (alpske).

Priprava:
Razvaljano testo položite na hrbtno stran pekača, ga pokrijte s peki papirjem in obtežite s še enim pekačem.

Specite na 200 stopinjah / 12 minut (ogreta navadna pečica).
Ohladite ga in vertikalno prerežite na 2 enako velika kosa.

En kos boste uporabili za spodnji del, drugi kos pa razrežite na 6 enako velikih kvadratov 8,5 cm.

Z električnim mešalnikom v globoki posodi stepite hladno mleko, smetano in Galetta pudinge, da dobite kremo.

Razporedite jo na ohlajeno polovico testa.

Stepite še smetano za na vrh kreme in jo enakomerno nanesite.

Z narezanimi kvadrati pečenega testa pokrijte zgornji del krem rezin.
Preden rezine postrežete, narežite še spodnji del (jaz uporabljam olfa nož) ter posipajte s sladkorjem v prahu.

Okus je enkraten, ni potrebno dodajati ruma, limonine lupinice ali sladkorja. Morda bi priporočala le en trdilec za smetano, če jih boste imeli še za kakšen dan več. Lahko pa vam zatrdim, da pri nas ne dočakajo naslednjega dne.

Moje so danes malo nižje, ker sem s tega recepta naredila 9 kosov.

Pozdrav Iz Jožičine kuhinje.

Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje,predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Okusna domača čokolada

Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem ...

Trije poletni recepti brez kuhanja – za vroče dni, ko ne želite prižgati štedilnika

Ko poletje pokaže zobe, je zadnja stvar, ki si jo želim...

KUHALNICA: Osvežilna limonina krema

Sonce nas je te dni prijetno grelo in k takemu vremenu ...

Okusno in domače: Preproste gobje jedi

Sezona gob je tukaj. Če jih tudi vi radi nabirate in je...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Zeliščni vrt na balkonu – kaj uspeva tudi v lončkih in ob minimalni skrbi

Sveža zelišča niso le kulinarična poslastica, temveč tu...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

KUHALNICA: Mehki in slastni medenjaki

Medenjaki … mmmm. Med in vonj po cimetu me vedno z misl...

Iz Jožičine kuhinje: Domači krompirjevi kroketi

Odličen recept za hitro kosilo: Hrustljavi, zelo okusni...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

KUHALNICA: Ajdov kruh z orehi

Včasih sem ajdov kruh z orehi občasno kupila v trgovin...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.