Iz Jožičine kuhinje: Krompirjeve polpete

Poznate tisti rek, ki pravi, da ima "butasti" kmet vedno debel krompir? Vesela sem, da sodim med te ljudi. Krompirja mi nikoli ne zmanjka. Vedno se lahko poigravam z različnimi jedmi iz njega. Danes so na jedilniku krompirjeve polpete.
Krompirjeve polpete iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Krompirjeve polpete iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:
6 srednje debelih krompirjev
1/2 srednje debele rdeče čebule (tisti, ki niste ljubitelji, lahko izpustite - meni je boljše brez...ali pa čebulo dodajte že prepraženo)
2 zrna (stroka) česna
nasekljan petršilj
6 dkg moke
2 jajci celi
sol, poper in po želji mali ščep vegete
Za peko :
ponev srednje velikosti
1.5 dcl olja

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Priprava:
Surov olupljen krompir naribajte na drobno (kot hren). Čebulo narežite na prav drobne kocke (jaz jo kar naribam) in prepražite.
Obema sestavinama dodajte jajci, moko, solite, poprajte in po želji dodajte še vegeto. Sestavine temeljito premešajte.
Medtem v ponvi segrejte olje. Maso zajemajte (kolikor gre v žlico) in polagajte v segreto olje,ki mora pravilno cvrčati (sploščite, da dobite polpetko). Pecite na srednji temperaturi, na obeh straneh (vsega skupaj 5 do 6 minut), da dobijo lepo rjavo barvo.
Pečene krompirjeve polpete polagajte na papirno servieto,da vpije višek olja. Servirajte takoj, še toplo.

NASVET: nariban krompir lahko tudi ožamete, da mu odvzamete odvečno tekočino, naredite naprej kot zahteva recept in namesto, da bi polpete cvrli , jih na peki papirju spečete v pečici.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Poletna nega kože: 4 domače maske za obraz

Poleti moramo biti še posebej pozorni, da koži zagotovi...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.