Iz Jožičine kuhinje: Krompirjeve polpete

Poznate tisti rek, ki pravi, da ima "butasti" kmet vedno debel krompir? Vesela sem, da sodim med te ljudi. Krompirja mi nikoli ne zmanjka. Vedno se lahko poigravam z različnimi jedmi iz njega. Danes so na jedilniku krompirjeve polpete.
Krompirjeve polpete iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Krompirjeve polpete iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:
6 srednje debelih krompirjev
1/2 srednje debele rdeče čebule (tisti, ki niste ljubitelji, lahko izpustite - meni je boljše brez...ali pa čebulo dodajte že prepraženo)
2 zrna (stroka) česna
nasekljan petršilj
6 dkg moke
2 jajci celi
sol, poper in po želji mali ščep vegete
Za peko :
ponev srednje velikosti
1.5 dcl olja

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Priprava:
Surov olupljen krompir naribajte na drobno (kot hren). Čebulo narežite na prav drobne kocke (jaz jo kar naribam) in prepražite.
Obema sestavinama dodajte jajci, moko, solite, poprajte in po želji dodajte še vegeto. Sestavine temeljito premešajte.
Medtem v ponvi segrejte olje. Maso zajemajte (kolikor gre v žlico) in polagajte v segreto olje,ki mora pravilno cvrčati (sploščite, da dobite polpetko). Pecite na srednji temperaturi, na obeh straneh (vsega skupaj 5 do 6 minut), da dobijo lepo rjavo barvo.
Pečene krompirjeve polpete polagajte na papirno servieto,da vpije višek olja. Servirajte takoj, še toplo.

NASVET: nariban krompir lahko tudi ožamete, da mu odvzamete odvečno tekočino, naredite naprej kot zahteva recept in namesto, da bi polpete cvrli , jih na peki papirju spečete v pečici.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.